Nu există o soluție mai bună care să îţi relaxeze creierul ca o baie caldă. Temperatura ideală a apei pentru băile relaxante este de 30-32 de grade.
O baie caldă elimină stresul
Are puteri miraculoase în cazul în care sunteți stresat ori vă doare capul. Apa caldă atenuează presiunea asupra vaselor de sânge şi, implicit, reduce durerile de cap. Oxigenul ajunge la celulele corpului, inclusiv la creier. Băile fierbinți nu sunt recomandate gravidelor și nici celor care au probleme cu inima.
În cazul persoanelor care suferă de artrită, o baie caldă ajută la reducerea inflamaţiilor articulaţiilor. Specialiştii recomandă adăugarea în apă a sării cu sulfat de magneziu, care are rolul de a calma durerea, dar şi de a înlătura celulele moarte ale pielii, dându-i un aspect proaspăt şi catifelat.
După o baie fierbinte, porii pielii se deschid şi permit corpului să elimine toxinele. Nu în ultimul rând, pielea rămâne umedă mai mult timp, ceea ce o împiedică să se usuce.
O baie caldă reduce tensiunea arterială
- Căldura ridică nivelul de oxid nitric, molecula care are rolul de a dilata vasele de sânge şi de a reduce tensiunea arterială, ţinându-se astfel la distanţă afecţiunile cardiace. Scufundarea în apa caldă până la gât creează presiune fizică asupra corpului şi creşte capacitatea inimii. Potrivit unor cercetări, băile frecvente reduc riscul de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral.
- Un alt beneficiu constă în îmbunătăţirea circulaţiei periferice la persoanele cu diabet de tip 2. O baie fierbinte are efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge.
- Atunci când se schimbă anotimpurile, suntem mai predispuşi la răceli. Dacă avem nasul înfundat, o baie caldă poate fi un remediu excelent. Vaporii de apă caldă ajută la curăţarea cavităţii nazale, făcând mucusul mai fluid şi facilitând, astfel, eliminarea acestuia.
Ce ar trebui să ai la îndemână în caz de cutremur
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook