Cât de simplu e să pregătești o baie de detoxifiere

Cât de simplu e să pregătești o baie de detoxifiere
Cu toții vrem să scăpam de toxine din corp si să ne relaxăm. Astăzi vă propunem câteva metode ușoare, pe care le puteți practica acasă.

Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, însă vă trebuie răbdare si determinare, pentru ca efectele se simt abia după repetarea ședințelor. E vorba de băi aromate, care sunt cu atât mai binevenite cu cât se apropie anotimpul rece. Deci, puteți îmbina două lucruri: vă încălziți si vă detoxifiați!

Baia cu ceai verde

Ceaiul nu mai este doar pentru băut!  Dacă adăugați ceai verde în cadă beneficiați de creșterea activității antioxidanților din fluxul sanguin și chiar de scăderea colesterolului.

Ghimbir cu sare de mare

Combinația de ghimbir cu sare de mare are efect antibacterian. Pe lângă asta, sarea vă ajută și la exfoliere. În plus, sarea pune în mișcare circulația sângelui, calmează durerile musculare și reduce inflamațiile. Baia aceasta e ideală după activități fizice solicitante, dar și pentru a avea o piele deosebit de fină.

Baie cu ulei de lavandă

Uleiul de lavanda este un ulei esențial care ajută la ameliorarea stresului, vă ajută să dormiți mai bine și să luptați împotriva eczemelor și a psoriazisului.

Ulei de măsline și miere

Amândouă ingredientele sunt bune pentru piele, detoxifică și hidratează. Beneficiile uleiului de măsline sunt recunoscute încă din Antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, când măslinele erau simbolul păcii și al gloriei. Cu siguranță aveți ambele ingrediente în bucătărie, nu trebuie decât să le aduceți în baie.

Sare amară

Sarea amară este cunoscută și sub denumirea de Sare Epsom. Numele provine de la izvorul de apă din localitatea Epsom, Surrey, din Marea Britanie. Este folosită adesea în băile de detoxifiere datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. Favorizează eliminarea toxinelor de la nivelul intestinal, combate constipația și depresia și previne retenția de apă cauzată de tensiunea arterială crescută. În plus, va ajuta și la slăbit.

Sursa foto: Pixabay

Exclusiv. Cât s-a îngrășat Lidia Buble? A fost forțată să recunoască