Păstură de albine este cel mai superior polen, supranumit „pâinea albinelor”. Acesta e un produs foarte bogat în enzime, miere, nectar și multe microorganisme benefice organismului uman. Polenul colectat de albine de pe flori este pus la fermentat în stup pentru o perioada de 3 luni, până când devine păstură. Din păstură se hrănesc albinele, iar lipsa acesteia scade producția de miere, ceară și lăptișor de matcă.
Cum se face cura cu păstură de albine
Consumul de păstură de albine ajută cu succes la cele mai întâlnite afecțiuni ale organismului: tulburări de creștere la copii, tulburări gastrice și hepatice, ajută la stimularea activității cerebrale, susține echilibrul sistemului imunitar, ajută la sănătatea inimii prin scăderea riscului de atac de cord, ajută la încetinirea tumorilor canceroase, ajută la o funcționalitate sexuală normală prin îmbunătățirea libidoului și stimulează fertilitatea.
Păstură este indicată tuturor, inclusiv copiilor (dar mai mari), cu excepția acelor persoane care suferă de alergii la polen sau la alte produse apicole. Nu se recomandă consumul acesteia de către copii sub 1 an.Cura cu păstură trebuie efectuată cel puțin 1 lună. Se ia câte o linguriță de granule, la o jumătate de ora după micul dejun.
Dacă vă decideți pentru aceasta, mai trebuie să știți că o păstură de calitate are culoare maronie și un gust dulce-acrișor. Căutați să achiziționați păstură doar de la un producător specializat, de încredere și care vă poate garanta că vă vinde un produs 100% natural.
Care sunt beneficiile pasturii de albine
- Păstură de albine are efecte majore asupra sănătății noastre dar și proprietăți terapeutice deosebite, printre care amintim
- Are un efect anti-îmbătrânire, stimulând longevitatea;
- Este un bun adjuvant în chimioterapie;
- Ajută la diminuarea stresului, a oboselii, redă vitalitate organismului;
- Are efect antibacterian și antiinflamator;
- Îmbunătățește activitatea ficatului și ajută la eliminarea bilei;
- Este un bun detoxifiant natural;
- Ameliorează migrenele, ajută la prevenirea și tratarea anemiilor;
- Reduce colesterolul din sânge;
- Este foarte bogată în vitamina A, B, C, E și K, acid lactic, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) și enzime;
- Asigura vitalitate și bunăstare;
Sursa foto: Doc.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook