Ce se întâmplă când vă sărutați. Specialiștii ne informează!

Ziua Internaţională a Sărutului este celebrată anual pe 6 iulie. Sărutul este o experienţă plăcută şi intimă, un gest de afecțiune.
Cercetările arată că atunci când oamenii se sărută iți folosesc aproape toți mușchii din corp (dintre care 34 de mușchi faciali diferiți), în mod involuntar.
Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în foarte multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii umane în seria de sculpturi „Sărutul” precum şi în lucrarea monumentală „Poarta sărutului”.
În pictură, sărutul a fost imortalizat, printre alţii, de către Francesco Hayez (1859), Gustav Klimt (1908), Edvard Munch (1897), Pablo Picasso, Marc Chagall, Rene Magritte, Roy Lichtenstein sau Banksy.
Știai că 95% dintre microbii transmiși prin sărut se găsesc în salivă și în mucoasa nazală? Din fericire, doar 20% dintre aceștia pot afecta sistemul imunitar.
Există numeroase boli infecțioase transmise prin sărut, dar oare această acțiune este riscantă? Saliva joacă un rol important în cadrul sărutului. Cu alte cuvinte, acest gest implică un schimb inevitabil de microbi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook