Kilogramele în plus s-au adunat în jurul taliei și asta se vede. Hainele nu mai stau cum trebuie, iar costumul de baie parcă strânge. Nu vă neliniștiți, există soluții. Sunt simple, pot fi urmate cu ușurință de oricine e dispus să aibă răbdare și să persevereze. Asta pentru că grăsimea viscerală, cunoscută și sub numele de grăsimea de pe burtă, este cel mai greu de eliminat, deoarece aici celulele adipoase se acumulează mai dens decât în alte părți ale corpului. Dar nu imposibil. O combinație de dietă și exerciții care intră în rutina zilnică vor face minuni, garantat.
Ca să stimulezi metabolismul și să arzi depunerile de grăsimi e necesar să mănânci ceva mai puțin dar sănătos. Adică, să incluzi în alimentație produse cu aport caloric redus dar cu încărcătură energetică mare.
Poți scăpa de burtă în 2 săptămâni astfel:
Consumă alimente cu conținut bogat în fibre. Aici intră nucile, boabele, fructele și legumele. Aceste alimente te ajută să te simți sătulă mai mult timp. Astfel, vei fi mai puțin tentată să iei ”gustări”, iar regimul tău alimentar va avea un aport caloric mai redus. Fibrele solubile asigura o senzație de sățietate îndelungată. Amintim aici fructul de avocado, care are un conținut ridicat de fibre solubile. Studii recente indică faptul că acesta poate contribui la reducerea grăsimii viscerale.
Fă sport regulat. Mișcarea este esențială atunci când vrei să slăbești. Te ajută să arzi mai multe calorii și îți ajută organismul să se relaxeze. În plus, psihic te va face să te simți excelent. Activitatea fizică nu trebuie să fie foarte intensă. Dacă nu ești o fire sportivă, e bine să începi cu plimbări alerte de 30 de minute. Acestea chiar te vor ajuta să îți subțiezi talia. Mai poți face abdomene, acasă, în serii de câte 10 repetări la început, crescând la 20 ( în câte 4 reprize).
Bea ceai verde. Acesta este una dintre cele mai sănătoase băuturi. Are un conținut bogat de antioxidanți iar aceștia sunt adevărați inamici ai grăsimii viscerale. Important e să bei 1-2 căni pe zi, neîndulcit.
Evită zahărul. Asta înseamnă nu doar că nu îți vei pune zahăr în ceaiul verde și în cafea, ci și că vei renunța la ciocolată, prăjituri sau înghețată. În plus, îți recomandăm să citești atent etichetele produselor pe care le cumperi. Mai toate conțin zahăr, inclusiv mezelurile sau mâncărurile semi-preparate.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook