Simona Ionescu / Redactor Șef

Răul de mișcare nu e o joacă. Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru a-l ține în frâu

Răul de mișcare nu e o joacă. Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru a-l ține în frâu
Grecii și romanii antici știau despre răul de mișcare, iar mai târziu chiar și NASA a luat notă de acest lucru. Așadar, dacă aveți această afecțiune, faceți parte dintr-o lungă tradiție. Se poate trata cu remedii naturale.

Dacă faceți parte din categoria persoanelor care suferă de rău de mișcare, folosiți câteva remedii naturale pentru ca excursiile și călătoriile să fie plăcute.

Ce o provoacă?

Aveți rău de mișcare atunci când există conflicte între simțurile. Puteți avea rău de mașină, de avion, de mare sau pur și simplu nu puteți să vă dați într-o roată la un bâlci. Ochii îi transmit creierului că staționează, în timp ce urechea internă, care este responsabilă cu echilibrul corpului, transmite senzația de mișcare, ceea ce produce amețeală și greață, mai ales în momentul în care automobilul ia o curbă.

Cine suferă?

Oricine poate avea rău de mișcare, dar este cel mai frecvent la copii și la femeile însărcinate. Răul de mișcare poate apărea rapid și vă poate face să aveți transpirații și să simțiți stare de vomă. Alte simptome comune sunt amețelile, mai multă salivă, pierderea poftei de mâncare, pielea devine palidă. În plus, unii oameni au dureri de cap, se simt foarte obosiți sau au o respirație superficială. Pentru majoritatea oamenilor, simptomele nu durează de obicei mult timp, acestea dispărând odată ce văm obișnuiți cu noua situație.

Cum tratați răul de mișcare cu remedii naturale. Sursă foto: catena, autovit

Priviți un obiect stabil

Dacă suferiți de rău de mișcare, e foarte important să vă relaxați. Găsiți ceva la care să vă concentrați, fie că este vorba de respirații profunde sau de a număra înapoi de la 100. Închiderea ochilor poate ajuta, de asemenea. Dacă vă aflați pe o barcă, priviți orizontul. Dacă sunteți într-o mașină, priviți prin parbriz.

Evitați alcoolul. Mâncați ușor înainte de călătorie, dar nu postiți. Respirați aer curat și nu fumați și evitați să citiți. Dacă puteți, luați un loc deasupra aripii dacă zburați cu avionul, o cabină pe puntea superioară dacă navigați sau un loc în față dacă sunteți într-o mașină.

Ghimbirul crud combate greața

Există unele dovezi științifice că rădăcina de ghimbir este folosită de mult timp ca remediu popular pentru a combate greața, este eficientă. Atenție! Subțiază sângele. Pe de altă parte, se crede mâncatul de mentă calmează organismul. Unele persoane spun că stimularea unui anumit punct aflat chiar sub încheietura mâinii îi ajută să își aline greața.

E important să aveți în bagaje biscuiți sărați sau pâine prăjită pentru a ronțăi din când în când și apă minerală. Dacă nu reușiți să dormiți, mențineți capul rezemat de tetieră și țineți ochii închiși. Studii științifice au relatat faptul că răul de mișcare poate fi indus prin autosugestie. Șervețelele cu alcool vă ajută atunci când prezentați simptome de greață și amețeli. Aplicând un șervețel cu alcool pe nas și tamponând apoi întreaga față, puteți diminua simptomele răului de mașină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre