Epidemia COVID-19 a provocat tulburări psihice la 65% dintre italieni, la 63% dintre britanici, la 69% dintre spanioli și la 50% dintre germani, cu o medie europeană de 58%. Acest lucru este dovedit de o cercetare efectuată de Institutul de Cercetări Elma în Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia pe 1.000 de persoane, la comanda Angelini Pharma, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie.
Tulburările mintale menționate includ insomnie, dificultăți de somn sau trezire în timpul nopţii, (19%), lipsă de energie sau slăbiciune (16%), tristețe sau dorința de a plânge (15%) frici excesive (14%), lipsă de interes sau de plăcerea de a face lucruri (14%), atacuri de panică și anxietate (10%). Mai grav este că 61% dintre persoane au avut cel puțin două dintre aceste simptome.
Italia, campioana problemelor mintale
În Italia, cifra este puţin mai mare, procentul fiind de 67%, iar 50% din eșantionul analizat suferă pentru prima oară de aceste probleme (media europeană este de 46%), în timp la 33% s-a constatat o agravare a simptomelor preexistente (media europeană, 39%). Pandemia a cauzat o creștere a condițiilor de suferință psihică, exacerbând situațiile de urgență psihologică și socială.
„Lockdownul a afectat în mod semnificativ sănătatea mintală a oamenilor, în special în unele țări, cum ar fi Italia”, comentează Agnese Cattaneo, directorul medical global al Angelini Pharma. Oamenii au dezvoltat, poate și ca o consecință a pandemiei, o conștientizare ridicată a riscului de tulburări mintale: 76% recunosc că toată lumea, inclusiv ei înșiși, ar putea avea acest tip de stare de rău.
Sursa foto: Pixabay
Cum își petrece timpul o graviduță. Să se facă Gina Pistol roșcată? Sau mai bine roz?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook