Simona Ionescu / Redactor Șef

Ridichea neagră ne scapă de răceală

Ridichea neagră ne scapă de răceală
Ridichea neagră este foarte eficientă în tratarea răcelilor și ajută la tratarea unor afecţiuni ale organelor interne, dar este excelentă şi pentru păr sau piele.

Ridichea neagră conţine antioxidanţi în cantităţi semnificative şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale organelor interne, dar este excelentă şi pentru păr sau piele.

Ridichea neagră ne scapă de răceală

Ridichea neagră este o sursă excelentă de vitamine precum vitamina A, complexul de vitamine B, sursă de magneziu, calciu şi alte minerale, dar este şi un bun detoxifiant. În plus, aceasta stimulează funcţii hepatice şi eliminarea toxinelor din ficat. Cei care doresc o mai bună funcţionare a ficatului ar trebui să consume ridiche neagră cât mai des.

Ridichea neagră. Beneficii

  • Un tratament bun este tăierea legumei în două, apoi umplute jumătăţile cu miere sau zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. Infecţiile sistemului respirator, dar şi senzaţiile de uscăciune în gât, dureri de cap şi altele specifice răcelii dispar, spun specialiștii.
  • Un suc de ridiche neagră pe zi poate aduce mari beneficii şi în lupta cu căderea părului. Întărirea firului de păr şi stimularea creşterii lui pot fi alte motive pentru consumul de ridiche neagră.
  • Sucul de ridiche neagră este foarte eficient şi pentru curele de dezintoxicare, atunci când dorim o curăţire excelentă a sângelui. Alături de sucul de sfeclă, sucul de ridiche neagră este unul dintre cele mai bune. Astfel, pielea va arăta mult mai lucioasă şi mai sănătoasă, căci ea este prima care vorbeşte despre cât de plin de toxine este sângele. O piele netedă şi curată denotă un interior cât mai curat.
  • Se poate face chiar şi o mască de păr cu ridiche neagră. Se pune la fiert o ridiche neagră rasă timp de jumătate de oră cu două pahare de apă. Se răceşte, se amestecă cu un gălbenuş şi se pune pe păr timp de 2 ore. se clăteşte şi se spală normal.
  • Pe lângă drenarea bilei şi dezintoxicarea ficatului, se pare că ridichea neagră ajută la eliminarea calculilor renali. Se bea suc de ridiche neagră pe stomacul gol dimineaţă. Nu mai mult de un pahar. Artroza poate fi atenuată dacă se lasă la macerat o ridiche neagră într-un litru de vin alb timp de 2 săptămâni. Se bea un pahar de decoct zilnic timp de 3 săptămâni.

Ridichea neagră. Contraindicații

Ridichea neagră are şi efecte mai puţin plăcute, precum respiraţie urât mirositoare şi balonări, de aceea este bine să cereţi sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră.

Ridichea neagră poate provoca tulburări digestive, de aceea este indicat să se oprească consumul dacă dă arsuri la stomac.

Elton John și David Furnish își lansează propria băutură, cu o listă de așteptare plină de vedete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre