Simona Ionescu / Redactor Șef

Șapte cauze ale îmbătrânirii premature. Învață să le combați

Șapte cauze ale îmbătrânirii premature. Învață să le combați
O serie de obiceiuri riscă să vă îmbătrânească prematur. Sunt obiceiuri zilnice care ne afectează, și apoi încercăm să le corectăm apelând la Botox, creme, măști și chiar la operații estetice. Ar fi mai simplu să prevenim. E valabil deopotrivă pentru bărbați și femei.

Iată o serie de cauze care contribuie la îmbătrânirea prematură și care pot fi corectate „din mers”, începând de azi.

Protecţie solară. De câte ori ați ieșit din casă fără factor de protecție aplicat pe față și mâini? V-ați gândit că nu se poate întâmpla nimic. „Chiar si o scurta expunere la radiaţiile UV creste prezenta radicalilor liberi care distrug colagenul, elastina si celulele pielii, provocand îmbatranirea prematură a pielii şi posibila dezvoltare a tumorilor”, arată Joshua Zeichner, MD, director de cercetare în departamentul de Dermatologie al Spitalului Mount Sinai.

Somn insuficient. Un om odihnit arată mai tânăr decât unul care nu și-a făcut orele de somn. E lucru dovedit și vizibil. Zeichner explică faptul că celulele pielii funcționează pe un ritm circadian similar ciclului de somn – trezire. Ritmul circadian este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice și fiziologice. Altfel spus, și celulele pielii au nevoie de ore de somn în care „lucrează”  să repare daunele pe care le-am suferit în timpul zilei. Adică, în timpul somnului ele combat efectele poluării, a expunerii la soare fără protecție etc.  astfel, în lipsa somnului, acest proces e anulat, iar efectele se văd imediat. Pielea e stresată iar în timp îmbătrânește prematur.


Semnele destinului. Actrița Naya Rivera cânta despre cum va muri tânără

Dieta cu supă de varză topește kilogramele


Fructe și legume. Mai multe studii demonstrează că o dietă echilibrată care cuprinde fructe și legume  poate ajuta la prevenirea deteriorării pielii.

Zahărul. Se vede pe fața persoanelor care consumă zahăr că o fac. Consumul de mult amidon și zaharuri afectează deopotrivă greutatea și calitatea pielii. deoarece ele ridică vârful glicemic, favorizând astfel inflamația și acneea. Atenție, deci, nu numai la ciocolată și dulciuri, ci și la pâinea albă și chips-uri ( acestea au zahăr ascuns).

Fumatul.  Acest obicei scade cantitatea de oxigen și substanțe nutritive din piele fiind  în detrimentul circulației sanguine, arată medicii.

Alcoolul. Consumul constant de alcool reduce nivelurile de antioxidanți din piele. Efectul: vă veți rida mai repede deoarece pielea nu va mai putea lupta cu radicalii liberi.

Apa.  Deshidratarea are cu adevărat o influență negativă asupra întregului corp. Persoanele care nu beau suficientă apă prezintă prematur semne de bătrânețe.

Sursa foto: Pixabay / Kelseyannvere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre