Tătăneasa, planta care ajută în bronșite și astm

Tătăneasa este o plantă care creşte la marginea pâraielor, văile râurilor, zăvoaie, chiar și în şanţuri. Arată ca o iarbă cu flori, dar conține o mulțime de substanţe care dau valoare terapeutică plantei.
Tătăneasa are în compoziție o mulțime de substanțe, săruri și vitamine, care dau valoare terapeutică plantei.
Medicii spun că această plantă poate ajuta în afecțiunile respiratorii: bronșite, tuse spastică, pneumonie, pleurezie, astm bronșic, tuberculoză.
Tătăneasa este folosită în afecțiuni digestive: ulcer gastric și duodenal, gastrite hiperacide, colici abdominali, boli de ficat și vezică biliară, diaree, dizenterie, hemoragii digestive, hemoroizi;
Însă lista afecțiunilor care pot fi tratate natural cu tătăneasa este mult mai mare, de la circulație periferică deficitară, boli de rinichi, reumatism, gută, artrite, spondilite, abcese dentare, gingivite, dureri în gât, inflamații bucale, sinuzită.
Rădăcina de tătăneasă se utilizează în stare proaspătă sau uscată în uz extern, și folosită la prepararea de unguente, tincturi, comprese.
Nu folosiți ”după ureche”. Consultați medicul pentru că tătăneasa poate da și reacții adverse, în special dacă este administrată excesiv.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook