Simona Ionescu / Redactor Șef

Acest obiect pe care îl folosesc mai toți copiii e raiul microbilor. De 30 ori mai mult decât pe vasul de toaletă

Acest obiect pe care îl folosesc mai toți copiii e raiul microbilor. De 30 ori mai mult decât pe vasul de toaletă
Potrivit unui studiu prezentat la Barcelona cu ceva timp în urmă, pe suprafața telefonului mobil se găsesc de 30 ori mai mulți microbi decât pe vasul de toaletă.

Telefoanele mobile abundă în microbi. De 30 de ori mai mult decât se găsesc pe vasele de toaletă. Cine le dezinfectează după ce le lasă pe birou, pe mese din restaurante, în poșete sau le scapă pe jos?

Curățați telefonul și folosiți căștile

Cum putem să ținem microbii departe de gură atunci când utilizăm telefoanele mobile? În primul rând trebuie să-l curățați cât mai des posibil folosind șervețele speciale pentru astfel de aparate. Specialiștii recomandă să folosiți cât mai des căști, care trebuie însă păstrate într-un săculeț special, cât mai departe de lucrurile murdare din geantă.

În acest fel veți evita apariția infecțiilor la urechi sau răspândirea bacteriilor pe ten. O altă metodă care ține bacteriile și microbii la distanță este ca atunci când folosiți telefonul mobil să nu-l presați cât mai mult de ureche. Nici nu veți auzi mai bine și veți putea trezi și cu apariția acneei.

Curățați telefonul mobil pentru a scăpa de microbi

Ce bacterii se pot afla pe telefonul mobil

Studiile au scos la iveală faptul că organismul predominant, mai ales când posesorii de telefoane mobile sunt cei care lucrează în sistemul medical sunt Acinetobacter baumannii, urmat de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină.

De asemenea, pe telefoanele mobile s-au găsit și coliforme, stafilococi coagulazo negativi (CoNS) și diferite genuri de candida. „Studiul nostru relevă faptul că există o colonizare clară a bacteriilor pe telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sanitar. Nu este capabil doar să transfere mesaje, ci și microbi care produc boli.

Contaminare încrucișată

Pentru a reduce incidența infecțiilor nosocomiale, ar trebui să existe punerea în aplicare a practicilor și reglementărilor privind spălarea mâinilor în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile în unitățile spitalicești”, susținut cercetătorii în studiul publicat în National Library of Medicine.

Specialiștii susțin că probleme mari pot să apară și la persoanele care lucrează în sectorul alimentar. În acest caz, se poate face transferul de la o zonă la alta și are loc o contaminare încrucișată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre