Oricare ar fi momentul în care te ocupi de spălarea părului cu șampon, e bine să știți că există 4 „păcate capitale” atunci când vine vorba de folosirea acestui element de bază al rutinei noastre de frumusețe a părului. Greșelile pe care le facem cu șamponul sunt neașteptate, după cum veți vedea.
Numărul 1: ne pieptănăm părul înainte de șamponare
Ar trebui să știți că perierea părului înainte de a-l curăța este o strategie excelentă pentru a scăpa de reziduurile de praf și a-l descurca. Un gest super util dacă ai părul lung sau foarte lung. În plus, prin periajul părului stimulăm și scalpul, ceea ce este întotdeauna un lucru bun, deoarece aceasta este o zonă a pielii adesea uitată și care are nevoie de atenție.
Numărul 2: aplicăm prost șamponul
De multe ori uităm că prima sa funcție este de a curăța scalpul, care este locul unde se depun particulele poluante și reziduurile de produse de îngrijire a părului. Șamponul trebuie masat cu calm, distribuit cu vârfurile degetelor ușor de-a lungul rădăcinilor părului, dar și în spatele urechilor și pe partea inferioară a cefei. În cazul părului lung, nici măcar nu este necesar să aplicați șamponul pe vârfuri: riscați doar să le deshidratați.
Numărul 3: folosirea a prea mult produs
Alungați risipa, primiți minimalismul! O cantitate de șampon cât o nucă este suficientă pentru părul lung, o jumătate de nucă pentru părul scurt. Apoi, nu uitați să diluați ușor produsul cu apă călduță. Folosirea unor cantități excesive de șampon doar îngreunează părul, stresându-l mai mult decât ar trebui prin acțiunea sa de spălare.
Numărul 4: apa prea caldă sau prea rece
În timp ce iarna ne consolăm cu un jet de apă caldă pentru a ne clăti șamponul, vara ne place fiorul apei super reci. Ei bine: ceea ce este corect se află la mijloc. Pentru clătirea părului și îndepărtarea șamponului, extremele termice sunt dăunătoare: ideal este să setați robinetul la apă călduță. Un jet rapid de apă rece este recomandat la finalul rutinei de păr, adică la clătirea măștii sau a șamponului. Acest lucru va sigila solzii de păr, conferind strălucire părului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook