Cele 5 reguli de aur pentru un păr bogat și frumos

Cele 5 reguli de aur pentru un păr bogat și frumos
E simplu să ai un păr frumos. Nu e complicat deloc, dacă urmați cele 5 reguli de aur. La finalul lor vei avea un păr mai frumos, mai gros și care crește mai repede.

Suplimente nutritive, produse bune, tunsori potrivite și culori ideale. Toate acestea compun „ghidul suprem” pentru a crește de zece ori volumul părului. Să obții un păr frumos, mai gros, mai sănătos și mai strălucitor este ceea ce caută toate femeile.

Pentru a avea grijă de el, este esențial să îi înțelegem nevoile, precum și cauzele care duc la rupere și subțiere, care sunt accelerate în timpul schimbării de sezon. Vogue.fr oferă câteva răspunsuri, dar și soluții pentru a recăpăta părul dens și sănătos. În afară de genetică, există mai mulți factori care pot cauza subțierea și pierderea părului.

Cei trei dușmani ai părului bogat

Stresul și traumele pot avea un impact direct asupra creșterii părului. Căderea părului în urma unui șoc se numește „efluviu telogen”. Este o reacție a corpului și a minții la stres. Această alopecie difuză nu durează de obicei mult timp, dar poate dura până la șase luni pentru a scăpa de ea. Cel mai bun mod de a-i face față? Aveți grijă de dumneavoastră, dormiți bine și urmați o dietă bogată în vitamina B, formată în principal din cereale integrale, proteine și legume cu frunze.

Accesoriile de coafare încălzite și agenții de decolorare vă slăbesc părul prin distrugerea fibrelor sale. Dacă poți, ia o pauză de la colorare și evită pe cât posibil căldura pe păr, protejându-l automat cu un spray protector. Pentru a-ți curăța părul în profunzime, optează pentru un șampon și un balsam fără sulfați și hrănește-ți părul cu măști de noapte (o dată pe săptămână) și uleiuri fine pentru păr în noaptea dinaintea șamponării.

Problemele de sănătate au un impact asupra grosimii părului dumneavoastră. Fluctuațiile hormonale, în special problemele legate de tiroidă, vă afectează pielea și greutatea, dar și părul. Multe femei se confruntă cu o schimbare în grosimea părului în timpul sarcinii. Dacă observați o schimbare foarte mare a stării părului dumneavoastră într-un timp foarte scurt, consultați un medic.

Îngrijirea corectă a părului e posibilă și acasă

În prezent, există o gamă largă de produse de îngroșare a firului subțire de păr, foarte eficiente. În special, există tratamente hrănitoare care se ocupă de excesul de sebum din păr și luminează firul de păr pentru a preveni pierderea de volum. Dacă vă uscați și vă coafați părul cu un uscător de păr, optați pentru o perie ceramică. Și optează pentru un uscător de păr ionic, care emite ioni negativi. Acestea reechilibrează părul pentru un rezultat neted.

Folosiți un spray de amplificare a rădăcinilor. Acestea adaugă corp părului și îi conferă o fixare mai bună, oferind în același timp volum. Un sfat bun este să vă periați părul cu capul înclinat în față, de la rădăcină până la vârfuri, pentru a crește instantaneu volumul. Spray-urile de îngroșare și întărire a proteinelor părului pot fi, de asemenea, utile. Acestea adaugă imediat volum părului cu un efect de umplere instantaneu. De asemenea, acestea întăresc părul pe termen lung, ceea ce reduce pierderea din cauza ruperii.

Importanța suplimentelor alimentare

Pentru un păr mai gros, urmați o dietă simplă și nutritivă, cu proteine slabe, frunze verzi și morcovi, pentru a reface vitamina A. Urmați o cură de suplimente, care stimulează creșterea pentru mai mult păr. Acestea ar trebui să conțină cheratină, L-lizină, proteine din soia, fier, vitamina B12 și vitamina D3. Toate aceste ingrediente te vor ajuta să ai un păr mai gros.

Alege tunsoarea și culoarea potrivită

O tunsoare mai scurtă va da imediat impresia unui păr mai gros și mai plin de volum. Încercați franjuri laterale pentru a ascunde zonele subțiri. Și, bineînțeles: tăiați vârfurile deteriorate la fiecare trei luni. Alegeți-vă bine culoarea. Mai degrabă decât o singură nuanță, optați pentru mai multe tonuri cu un balayage de fire deschise și întunecate alternativ, pentru a da mai multă profunzime și un aspect de păr mai gros.

Perna cu față de mătase asigură un păr bogat și frumos

Ideal e să dormiți pe o față de pernă de mătase. În timpul nopții, bumbacul poate absorbi toată umiditatea din păr. Așadar, schimbați fața de pernă obișnuită cu una de mătase, care previne deshidratarea și reduce frecarea.

Efectuați microtunsori regulat

În loc de o tunsoare tradițională, o „reîmprospătare” – tăierea a câtorva milimetri din păr – va trece aproape neobservată, dar cu mare efect, spune hairstylistul Mark Townsend. Aceasta este cheia păstrării lungimilor și a eliminării vârfurilor despicate cauzate de poluare, de stres sau de utilizarea instrumentelor de coafare fierbinți.

„Dacă nu ești atentă, în timp, vârfurile despicate se pot strecura în păr, obligându-te să tai mai mult decât ar trebui”, avertizează hairstylistul Vernon François. Momentul potrivit pentru aceste tunsori de corecție: cel puțin trei reîmprospătări pe an.