Cofeina în îngrijirea părului. Ce spun specialiștii

Cofeina în îngrijirea părului. Ce spun specialiștii
Unul dintre singurele motiv pentru care ați putut să vă ridicați din pat în ultimul an este cafeaua. Cofeina are un alt „loc de muncă acum”: preluarea cu asalt a industriei îngrijirii părului.

Cofeina stimulează fluxul de sânge. Spre deosebire de unele dintre celelalte ingrediente pe care le vedeți peste tot pe Instagram și alte rețele de socializare. Acest nou exces de șampoane, balsamuri și tratamente cu cofeină are în spate o știință destul de puternică.

Cofeina stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului

Cofeina stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului. Bridgette Hill, tricholog și colorist la salonul Paul Labrecque și la spa-ul Skincare din NYC și Palm Beach explică cum funcționează aceasta. Stimularea fluxului sanguin este crucială, deoarece sângele este ceea ce vă hrănește scalpul cu oxigen și cu substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rămâne sănătos. Dacă oxigenul nu ajunge la scalp, și acest lucru se poate întâmpla, mai ales din cauza geneticii sau a dietei, foliculii și firele de păr suferă, ceea ce duce la uscarea, subțierea sau căderea părului

De ce produsele cu infuzie de cofeină ar putea fi un plus important pentru rutina ta de frumusețe

Cafeina contracarează în mod natural DHT, hormonul responsabil pentru căderea părului, conform spuselor dermatologului Dhaval Bhanusali, MD, fondatorul Hudson Dermatology and Laser Surgery din New York. De asemenea, cofeina stimulează creșterea părului. Cam așa cum funcționează minoxidilul, cunoscut și sub denumirea de tratamente populare precum Rogaine. 

Deci, în principiu, gândiți-vă la îngrijirea părului cu cafeină ca la o formă de prevenire a căderii părului. De asemenea, este o modalitate proactivă de a obține un păr mai lung, mai gros și mai sănătos. Produsele cu cofeină necesită aproximativ trei luni de utilizare continuă pentru a funcționa. Și, indiferent cât de mult produs folosești dimineața, nu va grăbi lucrurile. 

Dani Mocanu, milionar cu ajutorul lui Dumnezeu: „Am apărut, v-am spart, am plecat”

Recomandarile noastre