Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste mare pentru doamne. Vor putea face analize gratuite

Veste mare pentru doamne. Vor putea face analize gratuite
Stresul analizelor costisitoare a luat sfârșit pentru o scurtă perioadă, iar femeile pot profita. Între 14-19 iunie, doamnele își pot face analize gratuit.

Testul Babeș Papanicolau este una dintre cele mai cunoscute metode de screening pentru cancerul de col uterin. Între 14-19 iunie se pot face analize gratuit.

Veste mare pentru doamne. Vor putea face analize gratuit

În urma unei campanii lansate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin, doamnele cu vârsta între 25-64 de ani își pot face testul fără bani. „Aveţi între 25 şi 64 de ani? Vă încurajăm să efectuaţi testul Babeş Papanicolau, gratuit, între 14 şi 19 iunie, în intervalul 11.00-16.00, în Bucureşti, Şoseaua Pantelimon nr. 301, în cadrul unei campanii realizate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin”, se arată într-un comunicat al DGASPC Sector 2.

Se va deschide o unitate mobilă de testare fără bani

Potrivit informațiilor oferite de primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, această acțiune va ajuta și femeile fără asigurare medicală să aibă grijă de sănătatea lor. „Deschidem o unitate mobilă de testare gratuită Babeș-Papanicolau la Complexul Pantelimon nr 301 în parteneriat cu Institutul Oncologic București.

Acțiunea vine în sprijinul femeilor defavorizate (inclusiv a celor fără asigurare medicală), cu vârsta între 25-64 ani, care nu au fost testate în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening. Nu este nevoie decât de cartea de identitate”, a anunțat acesta.

Când este recomandat testul

Această metodă de testare a fost descoperită în anul 1928 de dr. George Papanicolau. Potrivit oamenilor de știință, acum o jumătate de secol, testul a reușit să reducă cu 75% numărul de decese cauzate de cancerul de col uterin. Acesta se recomandă tuturor femeilor active sexual, mai ales dacă sunt implicate în relații cu mai mulți parteneri. În acest caz, riscul de infecție cu virusul HPV fiind mai ridicat. De asemenea, specialiștii susțin că virusul poate rămâne nedetectat ani mulți.

Sursă foto:

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre