Săptămâna Modei la Milano. Cum va fi moda la iarnă, avem toate noutățile

Săptămâna Modei la Milano. Cum va fi moda la iarnă, avem toate noutățile
Moda în pandemie schimbă ritmurile și trendurile. În timp ce retailerii vorbesc despre faptul că au crescut vânzările la haine de stat în casă, marii designeri au lansat colecțiile pentru sezonul rece de anul următor. Moda se schimbă radical, veți vedea cum.

Ţinutele confortabile reprezintă super-trendul din industria modei, în contextul pandemia de coronavirus, iată cum va fi moda la iarnă. În plus, așa cum se vede din colecțiile prezentate în cadrul Săptămânei modei la Milano, relaţia dintre vestimentaţie şi mesajele politice va juca un rol important în colecţiile destinate femeilor pentru iarna viitoare.

Mai mulţi designeri italieni cu origini africane au organizat o prezentare de grup a creaţiilor pentru toamna şi iarna 2021 – 2022.  „Black Lives Matter in Italian Fashion”, este numele sub care și-au reunit creațiile. Trimiterea este directă la mişcarea anti-rasistă şi împotriva discriminării şi violenţei care a început în Statele Unite, anul trecut.

Evenimentul s-a desfășurat virtual, din cauza pandemiei. Dar iată ce s-a putut vedea pe „podium”. Modelele au îmbrăcat pantaloni lejeri, jachete fluide, dar şi ţinute cu volane şi imprimeuri extravagante.

Cum va fi moda la iarnă

Angela Missoni, una dintre cele mai importante creatoare din moda italiană, a subliniat rolul hainelor care te fac să te simţi bine. Accentul este pus pe confort și bună-dispoziție. „Ţinutele casual vor fi cea mai puternică tendinţă a noului secol”, a spus directoarea de creaţie a brandului Missoni.

Ea indică și piesele-cheie care vor domina străzile în sezonul rece următor. Vorbim de caftane din lână, haine din caşmir cu broderii şi poncho-uri. Acestea pot fi purtate cu pantalonii largi și lejeri menționați, dar și cu jeans sau colanți de jogging.

Prezentările colecţiilor în cadrul evenimentului virtual desfăşurat la Milano, în absenţa aproape totală a publicului din cauza pandemiei, vor continua până luni.

Sursa foto: Instagram / Milano Fashion Week

Alimente care ajută creierul să rămână în formă