Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărățele pentru bere. Se fac cu brânză sau cașcaval

Sărățele pentru bere. Se fac cu brânză sau cașcaval
Vă place să ronțăiți ceva când vă uitați la televizor ori beți o bere acasă? Uite o rețetă ușoară pentru sărățele pentru bere. Se fac cu brânză sau cașcaval.

Sărățele de tot felul se găsesc și în magazine, dar cele făcute acasă sunt mult mai gustoase pentru se pot face după gustul fiecăruia.

Sărățele pentru bere. Se fac cu brânză sau cașcaval

Pentru un preț foarte mic, puteți face acasă cele mai bune sărățele. Partea cea mai bună este că le puteți prepara în după gustul fiecăruia.

Dacă preferați aromele italienești, se pot adăuga puțin oregano și busuioc la final. Dacă vreți, puteți pune în aluat brânză, cașcaval ori parmezan. Dacă vreți ceva mai rustic, poți oricând să adaugi o lingură de bulion în compoziție.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g iaurt
  • 300 g unt rece
  • 30 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 1,5 lingurițe sare
  • 1 ou

Mod de preparare

  • Într-un castron mare, se pune făina și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecați ușor, cu mâinile, fără mișcări bruște sau puternice.
  • Adaugă în compoziție sarea.
  • Separat, amestecați bine drojdia și zahărul.
  • După ce drojdia și zahărul se înmoaie, adaugați-le în compoziția de făină, alături de 200 g de iaurt.
  • Frământați rapid aluatul, până totul este bine amestecat. Consistența potrivită este una tare și densă.
  • Strângeți aluatul ghem și lasați-l să se odihnească la temperatura camerei, acoperit cu un prosop sau șervețel de bucătărie, o jumătate de oră.
  • Între timp, bateți bine oul și pregătiți orice condimente vă plac să fie peste sărățele  sau le poți păstra simple.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • După ce aluatul a stat la dospit, întindeți-l pe un blat presărat cu făină. Foaia trebuie să fie subțire, de maxim 5 mm în înălțime.
  • Decupați din aluat fâșii de dimensiunile dorite. Dacă vreți, le puteți răsuci.
  • Ungeți sărățelele cu ou și, după preferință, adaugați deasupra condimentele dorite de tine: piper, chimen, oregano, busuioc, brânză rasă.
  • Desprindeți încet sărățelele și așazați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați distanță între ele de aproximativ un centimetru.
  • Lasați sărățelele la cuptor până se rumenesc, în jur de 15 minute

Șocant. Triplu asasinat, urmat de sinucidere, din cauza cancerului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre