„Şarpe” sandwich, rețeta Lianei Sabău dedicată copiilor. Îl pot prepara chiar ei

„Şarpe” sandwich, rețeta Lianei Sabău dedicată copiilor. Îl pot prepara chiar ei
Sigur la prima vedere, şerpii par periculoşi. Vă asigur că şarpele pe care urmează să-l preparăm e paşnic şi, mai ales, comestibil.

Continuăm seria reţetelor pentru copii, deoarece toată săptămâna îi vom sărbători pe cei mici, nu doar de 1 Iunie, iar Liana Sabău ne propune o reţetă atractivă pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, ca să o preparaţi împreună cu copiii voştri.
Şarpele nostru sandwich, aşa cum v-aţi dat seama din titlu, va fi din pâine, mai exact dintr-o baghetă. Se face foarte repede şi uşor şi e de mare efect, mai ales când aveți invitaţi la masă copii. În plus, un astfel de sandwich poate fi preparat împreună cu cei mici.

Ingrediente pentru „șarpe” sandwich

o baghetă,
200g caşcaval,
200g şuncă,
câteva felii de şuncă afumată,
o cutie de brânză cu smântână,
cremă de brânză,
frunze de salata,
2 măsline fără sâmburi,
două fâşii de ardei roşu,
2 boabe de piper negru,
cimbru

Mod de preparare

„Întâi am spălat salata, am şters-o bine şi am aşezat frumos frunzele pe un platou. Apoi, am tăiat bagheta bucăţi, apoi le-am uns cu cremă de brânză cu smântână, cuburi ambalate individual. Am tăiat caşcavalul şi şunca, iar eu le-am aranjat frumos peste bucăţile de bagheta. Mai intâi şunca, apoi caşcavalul…şi tot aşa până am umplut toate bucăţile de baghetă.

Dintr-un capăt al baghetei am făcut capul şarpelui. Am pus câte o jumătate de scobitoare în fiecare măslină şi le-am înfipt în coaja baghetei. Găurile de la măsline le-am umplut cu cremă de brânză cu smântână, iar „pupilele” i le-am făcut din boabe de piper negru. „Limba” am făcut-o dintr-o bucată de ardei roşu, tăiată-n două. În crăpăturile de la baghetă am pus cremă de brânză cu smântână pentru că am vrut să avem un şarpe deosebit, peste care am presărat puţin cimbru, puţin verde şi aromat care a dat extrem de bine cu crema de brânză”, povestește Liana Sabău.

Sursa: Pe masa din bucătărie / „Șarpe” sandwich