Dor de copilărie? Mic dejun de 1 Iunie: Chifle cățeluși

Dor de copilărie? Mic dejun de 1 Iunie: Chifle cățeluși
Le spunem La mulţi ani tuturor copiilor, și sărbătorim cu aceste delicioase chifle pe care le pot prepara cu ajutorul părinților.

Special pentru aceasta zi, Liana Sabău a preparat chifle căţeluşi care au avut mare succes, mai ales cabanoşii… Ea recunoaşte că a preparat  această reţeta şi pentru copilul din ea, nu doar pentru fiul ei.

Săptămâna trecută tot Liana Sabău ne-a propus reţeta Chifle purceluşi, iată aşadar continuarea altor chifle inedite, care sperăm să vă placă. Ideal ar fi să preparaţi aceste chifle alături de copiii dvs., petrecând astfel timp de calitate. Unde mai punem că vă veţi distra de minune în bucătărie, doar se ştie că mulţi copii adoră să se joace cu făină şi cu aluat.

Ingrediente pentru chifle cățeluși

600 g făină,
340 ml lapte,
1 ou,
100 ml ulei,
1 plic drojdie uscată Dr.Oetker,(7g),
1 lingura de zahăr brun,
1 linguriţă de sare,
100 g măsline negre,
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pune într-un castron făina amestecată cu drojdia uscată, sarea şi zahărul.  Toarnă la mijloc laptele, uleiul şi oul bătut. Frământă energic până ce obţii un aluat bine legat. Acoperă-l cu un şervet şi lasă-l la dospit o oră, la loc cald. După ce a crescut, mai frământă-l un pic, apoi împarte-l în două bile egale.

Dintr-o bilă, fă alte trei. Cântăreşte-le, ca să fie la fel. Ia o bilă de aluat şi aplatizeaz-o cu podul palmei. Cu un cuţit ascuţit faceţi două tăieturi oblice de sus în jos: una în dreapta şi una în stânga. Acestea vor fi urechile.Folosiţi măsline negre pentru ochi şi nas. Eu am avut măsline cu sâmburi. Le-am tăiat pe mijloc, le-am scos uşor de pe sâmbure şi astfel am avut „năsucurile”. Din alte bucăţi, triunghiuri, am făcut „ochişorii”.

Se pensulează cu oul bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Se taie chiflele cand sunt reci, se pune o frunza de salată, o felie de caşcaval şi un cabanos. Se adaugă kechup sau muştar după gustul fiecăruia.

Sursa: Pe masa din bucătărie