Arici din aluat de biscuiţi, o rețetă specială de 1 Iunie

Arici din aluat de biscuiţi, o rețetă specială de 1 Iunie
De 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Liana Sabău vă propune această reţetă minunată pe blogul „Pe masa din bucătărie” şi vă îndeamnă să o preparaţi alături de copiii voştri.

Lăsaţi toate grijile deoparte şi acordaţi-vă timp de calitate alături de copiii şi de familia voastră, preparaţi masa împreună şi acest desert foarte uşor de făcut şi extraordinar de bun! Spor la treabă şi La mulţi ani tuturor copiilor! Şi nu uitaţi să vă jucaţi, să fiţi copii pentru încă o zi. Rețeta necesită un timp de preparare de aproximativ 40 de minute, iar în final vor rezultat 15 arici. Fiecare are un aport caloric de 170 de calorii.

Ingrediente pentru arici din aluat de biscuiţi

Pentru arici: 100 g migdale măcinate,
100 g biscuiţi de cacao măcinaţi,
70 g zahăr pudră,
80 g unt sau margarină,
3 linguri de cacao.

Pentru ornat: 20 g unt sau margarină,
50 g ciocolată amăruie,
20 g migdale tăiate bastonaşe,
2-3 linguri cu „furnici” de ciocolată.

Modul de preparare a rețetei de arici din aluat de biscuiți

Se amestecă bine migdalele măcinate, biscuiţii zdrobiți în prealabil, zahărul, cacao şi margarina,
până se obţine un aluat uniform. Dacă simțiți că este nevoie, mai puteți adăuga o lingură de lapte cald. Biscuiții trebuie măcinați în prealabil. Cel mai simplu acest lucru îl puteți face folosind un blender de bucătărie. Pe de altă parte dacă nu aveți sau nu găsiți migdale măcinate, puteți folosi în loc fulgi. Aceștia se vor zdrobi pur și simplu în timpul amestecului.
Compoziția atfel obținută se lasă la rece timp de 40 de minute.

Se formeaza apoi din aluatul răcit nişte bombiţe ţuguiate la un capăt, care vor fi botul ariciului. Se topește pe baie de aburi margarina cu ciocolata, se amestecă bine şi se ung aricii cu această compoziţie. Pe jumătate din arici se presară repede „furnicile” de ciocolată, până nu se usucă glazura. În ceilalţi arici ramasi se înfing bastonaşele de migdale şi se dau la rece toţi aricii minim30 de minute înainte de a fi serviți.

Sursa: Arici din aluat de biscuiti