Scandalul momentului: nutriționistul Mihaela Bilic, atacată de doi „experți în parizer”

Scandalul momentului: nutriționistul Mihaela Bilic, atacată de doi „experți în parizer”
Un maratonist celebru și un artist la fel de cunoscut sar la gâtul celebrului și profesionistului medic nutriționist Mihaela Bilic. „Mărul discordiei” sunt mezelurile, iar părerile, împărțite.

E foarte curios cum, dintr-o dată, se coagulează un adevărat atac furibund asupra medicului. Nu putem să nu ne întrebăm ce industrie deranjează Mihaela Bilic atât de tare. Dar, să o luăm cu începutul.

Cunoscutul medic nutriționist a publicat, pe pagina ei de Facebook un articol detaliat despre compușii care „strică” mezelurile, mai precis, cantitățile mari de nitriți din compoziția acestora. Articolul publicat de Mihaela Bilic este susținut de argumente științifice.

„Nitriți, mezeluri și alte legume. Pastramă, șuncă, salam… sunt produse pe care le consumăm la micul dejun. Gustoase, concentrate în nutrienți și în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. În loc să le apreciem, am ajuns să ne temem de ele. Cine a stricat reputația mezelurilor? Nitriții!

Cine sunt nitriții, ce rol au și care sunt efectele asupra sănătății? Pentru a conserva alimentele și în special carnea, oamenii au folosit diferite metode: sărare, fierbere, afumare, uscare. Pe lângă sare, de sute de ani s-a folosit salpetru- un nitrat de sodiu care se transformă în nitriți și permite păstrarea calității cărnii”, explică Mihaela Bilic în postarea sa.

Cântărețul Dan Teodorescu o ia peste picior pe Mihaela Bilic

Dezvăluirile nu au fost placul unora, așa că atacurile directe au apărut imediat. Celebrul cântăreț Dan Teodorescu a luat-o peste picior pe celebra doctoriță, într-o postare de o vehemență greu de înțeles.

„Dr. Mihaela Bilic: Gustoase, concentrate în nutrienți şi în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. Stimată doamnă, dacă ne mai spuneți şi că sedentarismul prelungeşte viața, fumatul întăreşte plămânii şi alcoolul protejează ficatul, veți deveni medicul favorit al românilor”, a scris cântărețul Dan Teodorescu pe pagina sa de Facebook.

Maratonistul Andrei Roșu, atac furibund la adresa nutriționistului

Pentru același articol informativ, medicul nutriționist a fost criticat și de Andrei Roșu, celebrul maratonist care are și o companie de produse vegane.Și în cazul acestuia, în mod șocant, remarcile sunt mai mult decât vehemente. „Eu v-am zis că această doamnă ar trebui internată. Sau, cel puțin, reclamată la colegiul medicilor și oprită din a da sfaturi la tv, radio etc.

Degeaba încadrează OMS mezelurile în grupa 1 de carcinogeni, că vine dna b și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi vin aici fanii dnei b, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și ca, probabil, ăia de la OMS sunt proști…”, a scris sportivul pe contul său de socializare.

Sursa foto: Facebook