Lovitură la Palat. Prințul William și Kate se mută într-o casă modestă și își schimbă radical viața

Lovitură la Palat. Prințul William și Kate se mută într-o casă modestă și își schimbă radical viața
Plecarea din „acvariul pentru peștișori aurii” de la Palatul Kensington a devenit realitate pentru prințul William și soția sa, Kate Middleton. Ei se vor muta la Adelaide Cottage. pentru a le oferi copiilor lor o educație cât mai „normală” înainte ca William să devină rege. Asta înseamnă că dispar servitorii din peisaj, dar și celebra bonă a copiilor.

Schimbări radicale intervin în viața ducilor de Cambridge. Se vor muta din Palat pentru a le oferi copiilor lor o educație cât mai „normală” înainte ca William să devină rege. Asta înseamnă că dispar servitorii din peisaj, dar și celebra bonă a copiilor.

Prințul William și Kate Middleton urmează să se dezrădăcineze din Kensington, în cel mai scurt timp. Copiii lor mici nu vor mai avea la îndemână bona lor spaniolă din Norland, Maria Borrallo, care a fost angajată de cuplul regal pentru a-i ajuta să aibă grijă de George, Charlotte și Louis.

Lovitură la Palat. Prințul William și Kate se mută într-o casă modestă și își schimbă radical viața

Ducele și ducesa de Cambridge, ambii în vârstă de 40 de ani, se vor muta din Kensington, în vestul Londrei, la Adelaide Cottage, Berkshire, în această vară.

Mutarea va însemna că părinții și cei trei copii ai lor – Prințul George, în vârstă de nouă ani, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Prințul Louis, în vârstă de patru ani – vor fi mai aproape de străbunica lor, regina Elisabeta II; care în ultimele luni s-a confruntat cu probleme episodice de mobilitate și și-a petrecut mare parte din timp la Castelul Windsor.

Reînființată în 1831, noua reședință de gradul II a familiei Cambridge, clasată pe lista de monumente, se află la doar o scurtă plimbare de Capela Sfântul Gheorghe și de Castelul Windsor și se află pe domeniul regal de 655 de acri din Berkshire. Locuința are patru dormitoare, scrie Daily Mail.

Surse apropiate familiei sugerează că familia Cambridge a dorit să fie mai aproape de regină, în vârstă de 96 de ani, care a suferit probleme episodice de mobilitate în ultimele luni și, de asemenea, să asigure o școală bună pentru cei trei copii ai lor.

Prinții William și Kate vor să îi învețe pe copiii lor cu o viață „normală”

George, Charlotte și Louis vor fi retrași de la actuala lor școală pregătitoare din Battersea și se așteaptă ca toți să înceapă școala la nivel local când va începe noul semestru academic în septembrie. Mutarea reprezintă, de asemenea, un nou început pentru familia ducilor de Cambridge, care continuă să își consolideze locul printre cei mai influenți membri ai familiei.

La Palatul Kensington, locuința lor se află la bordul străzii pline de viață Kensington High Street, în timp ce palatul însuși poate fi văzut din Grădinile Palatului Kensington, și a fost adesea comparat cu traiul într-un „acvariu pentru peștișori aurii”. Însă noua lor casă este situată în inima parcului Home Park al Crown Estate, este cu mult mai multe posibilități de a călări, pentru copii și părinți, de a plimba câinele familiei și de a se juca departe de ochii curioșilor.

Mutarea este în conformitate cu dorințele regretatei mame a prințului William, prințesa Diana, despre care se spune că ar fi făcut eforturi pentru ca el și fratele său să aibă o „viață normală”, în ciuda statutului lor regal. Autorul Duncan Larcombe, care a vorbit în documentarul ITV, Secrets of the Royal Babies (Secretele bebelușilor regali), a declarat: „Diana s-a asigurat că William și Harry au trăit o viață cât se poate de normală, iar ca părinți, William și Harry vor fi întotdeauna influențați de mama lor. Dorința ei de a le oferi un gust al normalității curge prin venele lui William și Harry”.

Casă modestă pentru a nu împovăra contribuabilii

Între timp, o sursă a declarat pentru The Sun: „Kate și William au fost foarte interesați de o casă modestă pentru a-și începe noua viață în Windsor. Adelaide Cottage se potrivește pentru că este o casă cu patru dormitoare și nu au nevoie de mai mult, deoarece nu au personal care să locuiască în casă. Nu au avut alte pretenții decât o casă de familie plăcută, aproape de școli și de regină. Au fost categorici că nu au vrut ceva prea ostentativ sau ceva care să necesite renovare sau securitate suplimentară pentru a nu fi o povară pentru contribuabili”.

Prin această mutare, William și Kate vor părăsi Palatul Kensington, care a fost reședința lor principală din 2017. Cu toate acestea, așa cum a raportat pentru prima dată The Sunday Times în iunie, cei doi vor păstra proprietatea de la Palatul Kensington ca locuință londoneză, în ciuda mutării în Berkshire. Echipa lor de presă va rămâne în vestul Londrei. Cuplul va păstra, de asemenea, Anmer Hall, pe care, potrivit ziarului, vor continua să o folosească „în mod regulat”.

Mutarea la Windsor înseamnă că soții Cambridge vor fi aproape și de casa părinților ducesei, soții Middleton, care locuiesc la 45 de minute de mers cu mașina în satul Bucklebury. De mult timp se vehiculează că, într-o bună zi, cuplul s-ar putea muta la Castelul Windsor.  De altfel, regina și-a petrecut o mare parte din timp la castelul din Berkshire după moartea iubitului ei prinț Phillip. Cu toate acestea, prințul Charles nu intenționează să petreacă la fel de mult timp acolo când va deveni rege.

Prințul George este cel mai fericit de mutare: va putea juca fotbal cât dorește

Prințul George și sora sa Charlotte au părăsit acum Thomas’ Battersea Prep School din sud-vestul Londrei și vor începe o nouă școală pregătitoare coeducațională în Berkshire în luna septembrie, împreună cu fratele lor mai mic Louis.

Se știe deja că George – care a pozat într-un top tip polo cu un țărm de nisip și apă în spatele lui în fotografia de ziua lui – se dezvoltă și devine un băiat fericit, politicos și mulțumit, care este „obsedat” de fotbal și căruia îi place să iasă în aer liber. De asemenea, în ultima vreme a avut mai multe angajamente publice – inclusiv o vizită la finala masculină de la Wimbledon – ca parte a unei introduceri foarte treptate în viața publică.

Când a participat în această vară la finala masculină de tenis de la Wimbledon cu părinții săi, George a salutat băieții și fetele de mingi, precum și personalul militar din clădirea Millennium, alături de Kate și William.

Tot ce trebuie să știți despre Adelaide Cottage, noua reședință a ducilor de Cambridge

Noua casă a familiei Cambridge din secolul al XIX-lea este clasificată în clasa a II-a de monumente și e situată lângă Castelul Windsor, pe domeniul regal de 655 de acri. Reconstruită în 1831, noua reședință a soților Cambridge se află la doar o scurtă plimbare de Capela St George și de Castelul Windsor.

În ultimii ani, Adelaide Cottage, cu patru dormitoare, a fost folosită ca locuință de grație pentru personalul regal și prietenii familiei. Casa a fost supusă unor renovări majore în 2015, ceea ce înseamnă că familia Cambridges nu ar trebui să cheltuiască milioane de euro pentru remodelarea casei. Dar încă se mândrește cu caracteristici originale, inclusiv un șemineu greco-egiptean din marmură și un dormitor principal cu un tavan cu coifuri cu delfini aurite și ornamente de frânghie reutilizate de la iahtul regal Royal George.

De asemenea, are șapte intrări și ieșiri cu porți de acces la Castelul Windsor, astfel încât familia poate intra și ieși în relativă intimitate. Proprietatea a fost construită la începutul secolului al XIX-lea ca un refugiu pentru soția lui William al IV-lea, regina Adelaide de Saxa-Meiningen. Adelaide Cottage era cunoscută și ca fiind casa preferată a reginei Victoria, deoarece îi plăcea frecvent să își ia micul dejun acolo.

Casa, implicată într-un scandal regal

Casa cu patru dormitoare are într-adevăr o istorie bogată și plină de culoare la care să se bazeze. După cel de-al Doilea Război Mondial, a fost gazda unui scandal regal major, atunci când l-a găzduit pe căpitanul Peter Townsend, pilotul elegant al RAF și cavalerul regelui George al VI-lea, care a devenit mai târziu amantul divorțat al prințesei Margaret.

Relația lor a fost condamnată de Legea privind căsătoriile regale, care prevedea că niciun membru al familiei regale nu avea voie să se căsătorească cu o persoană divorțată cât timp fostul partener era încă în viață.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail