Schițe ale rochiilor Prințesei Diana, scoase la vânzare

Schițe ale rochiilor Prințesei Diana, scoase la vânzare
Doritoarele din toată lumea, dar și colecționarii vor avea ocazia pe data de 8 decembrie anul acesta să prindă o bucățică din garderoba regretatei Prințesei Diana, căci câteva dintre modele de haine celebre ale acesteia, inclusiv rochia de mireasă, vor putea ajunge direct în garderoba cui își va putea permite să achizitioneze schițele acestora.

Nou sezon al serialului The Crown a deschis calea pentru cei ce vor să speculeze financiar imaginea „Prințesei Inimilor” așa cum a fost denumită Diana la un moment dat. Elizabeth Emanuel creatoarea de modă britanică responsabilă de majoritatea hainelor pe care le purta Diana, scoate la licitație schițele a șapte ținute ce au aparținut Prințesei de Wales. 

Celebrul designer nu a creat rochiile singură, ci cu ajutorul fostului ei soț David, cei doi făcând o echipa la acea vreme. Cele șapte desene includ două modele pentru rochia de mireasă a prințesei Diana, precum și o serie de schițe ale unora dintre cele mai faimoase ținute ale Dianei.

Touși, schițele nu sunt cele originale Elizabeth creând ilustrațiile mult mai târziu cu stilou și cerneală pentru a le păstra pentru ea însăși ca o amintire a muncii sale pentru Diana: „Schițele făcute la acea vreme erau desene foarte simple de lucru în studio – acestea sunt desene finite în stilou și cerneală”, a declarat Kerry Taylor, reprezentant al casei de licitații responsabile de vânzarea desenelor. 

Diana aproba personal fiecare model în parte 

Printre lucrări se află și un desen al unei rochii de seară negre pe care Diana a purtat-o ​​pentru primul ei eveniment public cu prințul Charles după ce cuplul și-a anunțat logodna în 1981: „Aceste schițe nu au mai fost vândute până acum”, a spus Taylor.  „Elizabeth și fostul ei soț David Emanuel au fost o echipă de design, dar Elizabeth a fost întotdeauna cea care a schițat desenele și i-a dat Dianei să le privească înainte de a face rochiile”, a mai mărturisit Kerry. 

Casa de licitații care se va ocupa de vânzarea schițelor nu este la prima experiență de acest gen  „Suntem cea mai importantă casă de licitații din lume în vânzarea de articole legate de prințesa Diana și am vândut de-a lungul anilor majoritatea ținutelor din aceste schițe”, declară aceștia. 

Desenele vor costa în jur de 1000 lire sterline fiecare și vor fi puse la vânzare în Londra la începutul lunii decembrie.