Putem jongla cu ingredientele după propria imaginație și propriul gust pentru a prepara diverse rețete de chiftele fără carne, important este să le combinăm cum trebuie, pentru a le putea modela și a se menține compacte în timpul preparării termice.
Rețetă de chiftele fără carne
Ingrediente
150 g fulgi de ovaz
2 cartofi, medii
2 ouă
50 gr pesmet
50 gr parmezan
25-30 gr unt
1 ceapă, medie
sare și piper
1 legătură pătrunjel verde
puțin rozmarin uscat
puțin ulei
Mod de preparare
Cartofii se spală bine, se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperiți și se lasă până se pătrund. Se trec prin jet de apă rece, se curăță și se pasează cu puțin unt.
Peste cartofii pasați și bine temperați se adaugă fulgii de ovăz, pesmetul, ceapa curățată și tocată mărunt, parmezanul răzuit, pătrunjelul tocat mărunt, cele două ouă, sare și piper.
Se amestecă bine toate îngredientele și se asezonează cu sare și piper. Compoziția pentru chiftele fără carne se lasă la odihnit 10-15 minute.
Cu mâinile umezite în puțin ulei se modelează chiftelele fără carne și se prăjesc în tigaia unsă foarte puțin cu ulei.
Pentru o coacere uniformă, întrucât nu folosim baie de ulei, așezăm un capac peste tigaie, iar când întoarcem chiftelele, ștergem capacul de aburii care se formează.
Chiftelele fără carne pot fi preparate și la cuptor, pe hârtie de copt.
Se pot mânca lângă o garnitură de orez, ardei copți, bugur cu roșii și verdeață sau pastă de avocado cu roșii și usturoi.
Încercați, este un fel de mâncare delicios!
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook