Se apropie postul. Învățați de pe acum să preparați delicioase chiftele fără carne

Se apropie postul. Învățați de pe acum să preparați delicioase chiftele fără carne
Chiftelele sunt printre gustările cele mai îndrăgite atât în rândul celor mari cât și a celor mici, iar rețetele de chiftele pot varia în funcție de ingredientele alese. La mare căutare în zilele noastre sunt rețetele de chiftele fără carne, mai sănătoase, dar și gustoase și sățioase.

Putem jongla cu ingredientele după propria imaginație și propriul gust pentru a prepara diverse rețete de chiftele fără carne, important este să le combinăm cum trebuie, pentru a le putea modela și a se menține compacte în timpul preparării termice.

Rețetă de chiftele fără carne

Ingrediente

150 g fulgi de ovaz

2 cartofi, medii

2 ouă

50 gr pesmet

50 gr parmezan

25-30 gr unt

1 ceapă, medie

sare și piper

1 legătură pătrunjel verde

puțin rozmarin uscat

puțin ulei

Mod de preparare

Cartofii se spală bine, se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperiți și se lasă până se pătrund. Se trec prin jet de apă rece, se curăță și se pasează cu puțin unt.

Peste cartofii pasați și bine temperați se adaugă fulgii de ovăz, pesmetul, ceapa curățată și tocată mărunt, parmezanul răzuit, pătrunjelul tocat mărunt, cele două ouă, sare și piper.

Se amestecă bine toate îngredientele și se asezonează cu sare și piper. Compoziția pentru chiftele fără carne se lasă la odihnit 10-15 minute.

Cu mâinile umezite în puțin ulei se modelează chiftelele fără carne și se prăjesc în tigaia unsă foarte puțin cu ulei.

Pentru o coacere uniformă, întrucât nu folosim baie de ulei, așezăm un capac peste tigaie, iar când întoarcem chiftelele, ștergem capacul de aburii care se formează.

Chiftelele fără carne pot fi preparate și la cuptor, pe hârtie de copt.

Se pot mânca lângă o garnitură de orez, ardei copți, bugur cu roșii și verdeață sau pastă de avocado cu roșii și usturoi.

Încercați, este un fel de mâncare delicios!

Sursa: Chefi la cuțite