Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celor mai gustoase chiftele. Ingredientul care le păstrează pufoase

Secretul celor mai gustoase chiftele. Ingredientul care le păstrează pufoase
Se pare că nu există persoană care să nu fie pur și simplu îndrăgostită de chifteluțe. Cum să le faceți ca la carte.

Gustoase și moi, chifteluțele sunt un preparat culinar extrem de îndrăgit. Care e ingredientul perfect pentru chifteluțe delicioase.

Secretul celor mai gustoase chiftele. Ingredientul care le păstrează pufoase

Iubiți chifteluțele? Fie că sunt prăjite, cu sos sau la cuptor, acestea trebuie să rămână mereu pufoase. Există însă și un secret, pe care bunicile noastre îl cunosc și ni-l dezvăluie. Este vorba să folosiți amestec de carne proaspătă de vită și de porc. Astfel, vor ieși moi, dar și suculente.

Pe de altă parte, pentru a fi siguri că vor avea frăgezimea dorită, e important să adăugați în compoziție și puțină apă minerală, dar și pătrunjel, boia dulce, cimbru și busuioc. Gospodinele care preferă însă chiftelele crocante, pot folosi pesmet înainte de a le prăji sau de a le introduce la cuptor.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti chifteluțe gustoase, aveți nevoie de 400 g carne de vită slabă tocată, 400 g carne de porc tocată, sare, 1 linguriță cu piper, 1 lingură cu boia dulce,  7 căței de usturoi. De asemenea, puneți în compoziție și 1 ceapă mare, 2 morcovi, 3 cartofi medii, 1 linguriță cu busuioc uscat, 1 vârf de cuțit cimbru uscat.

Vă mai trebuie și 1 linguriță cu praf de usturoi, 1 linguriță cu ulei de măsline, 3 ouă medii, 100 ml apă minerală, 3 felii de pâine, pesmet (opțional), ulei pentru prăjit, 1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Amestecați carnea tocată cu toate condimentele, puneți pâinea înmuiată în apă și stoarsă, cartoful și morcovul ras, ceapa tocată mărunt și usturoiul dat prin răzătoare. Bunicile spun că cea mai indicată este pâinea veche de câteva zile, pe care o puteți înmuia, după preferințe și în lapte.

Ulterior adăugați ulei, apa minerală și ouăle. Frământați foarte bine și puneți și pătrunjelul tocat mărunt. Puneți uleiul la încins în tigaie și formați biluțele, mai mici sau mai mari, după cum vă poftește inima. Dați apoi prin pesmet și puneți la prăjit.

Chifteluțele sunt gata atunci când se rumenesc și sunt gătite bine și în interior. Scoateți pe o farfurie în care ați pus un șervet absorbant. Dacă doriți chifteluțe marinate, faceți un sos din roșii coapte, usturoi, foi de dafin, sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mic. Sunt delicioase alături de o porție de cartofi piure. Pentru un gust desăvârșit, puteți  rade deasupra și parmezan.

Sursă foto: beko

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre