Chiftele de dovlecei cu verdeață. Rețetă simplă de vară

Chiftele de dovlecei cu verdeață. Rețetă simplă de vară
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață este chiar perfectă pentru gustarea de dimineață, alături de un iaurt bun, sau un sos delicios și picant, de roșii.

Chiftelele de dovlecei cu verdeață se pot servi dimineața, la mic dejun, sau ca gustare printre mese. Sunt delicioase atât calde, cât și reci și pot constitui și baza pachetului de peste zi.

Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață – Ingrediente:

2 dovlecei de mărime medie, 2 cepe medii, 2 ouă, 100 gr făină, sare și piper, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, puțin cimbru verde și busuioc, ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se spală bine dovleceii și se dau pe răzătoarea mare, fără a-i decoji, dacă sunt cruzi. Se presară sare peste răzătura de dovlecei și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a elimina apa. Apoi, se scurg de lichid, presându-i bine în mâini, se pun într-un vas și se amestecă cu ceapa tocată, verdeața tocată, făina și ouăle. Făină se pune atât cât să fie compozița compactă, nu trebuie să exagerăm. Se asezonează cu sare și piper.

Se unge bine o tigaie cu ulei. Se ia cu lingura din compoziția pentru chiftele de dovlecei cu verdeață, se dă o formă rotundă și plată și se așază în tigaia încinsă. Chiftelele de dovlecei cu verdeață se rumenesc frumos pe ambele părți, fără a-i prăji în baie de ulei.

Se lasă să se tempereze și se pot servi cu diverse creme de brânză, cu smântână, sau cu diverse sosuri: de iaurt, de roșii, etc.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Romantism de fițe. Alex Bodi a scos-o pe Bianca la o shaorma pe capotă