Se dau vouchere de 100 de lei pentru cine se vaccinează. Noul ministru al Sănătății a stabilit metodologia

Se dau vouchere de 100 de lei pentru cine se vaccinează. Noul ministru al Sănătății a stabilit metodologia
Ministerul Sănătății a stabilit metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid 19 cu schema completă.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a semnat astăzi, 10 septembrie 2021, Ordinul ministrului Sănătății privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat de presă, tramsmis de Ministerul Sănătății.

Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate. Se stabilește în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Banii se vor da celor vaccinați începând cu 31 august 2021

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor.

Acestea sunt în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, începând cu data de 31 august 2021.

Plățile se fac începând cu luna octombrie

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie.

Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă.” a declarant Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație.

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Ordinul Ministrului Sănătății va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, se mai precizează în comunicat.

Reamintim că, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul României a adoptat în 30 august o ordonanță care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă.