Se strânge lațul în jurul lui Patrick Mouratoglou în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Noi dezvăluiri uluitoare

Se strânge lațul în jurul lui Patrick Mouratoglou în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Noi dezvăluiri uluitoare
O sportivă antrenată de Patrick Mouratoglou aruncă gaz pe foc. Aravane Rezai: “Voia rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea!”

În scandalul de dopaj care o are în centrul atenției pe Simona Halep, apar noi acuzații dure la adresa antrenorului francez, Patrick Mouratoglou.

Este vorba despre declarațiile unei alte jucătoare care a fost antrenată de Mouratoglou.

Aravane Rezai, în vârstă de 35 de ani, a acordat în 2020 un interviu pentru Punto de Break, în care vorbea despre metodele dure de antrenament ale francezului, dar și de un comportament inadecvat față de jucătoare.

Rezai a început să lucreze cu antrenorul francez în finalul anului 2009, după ce a câștigat un turneu în Bali. Cei doi au colaborat un an, iar jucătoarea din Franța îl acuza pe antrenor că „este posesiv și că nu își asumă responsabilitățile”. Sportiva a povestit cum era antrenată de tatăl său, însă la turneul din Bali a decis să lucreze și alături de Patrick Mouratoglou. Deși spunea că a dus-o să se antreneze pe cele mai bune terenuri și a adus o doză de profesionalism în activitatea sa, îl acuză că era tiran.

French tennis player, Aravane Rezai, flancked by her coach, Patrick Mouratoglou, (L) attends Czech Lucie Safarova and Italian Francesca Schiavone WTA French Open GDF SUEZ tennis match on February 11, 2010 in Paris, FRANCE.,Image: 227291519, License: Rights-managed, Restrictions: OL, Model Release: no, Credit line: REAU ALEXIS / Sipa Press / Profimedia


„Uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: control total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea. Îmi zicea «Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți». Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită”, a explicat sportiva în interviul acordat în urmă cu doi ani.

Este un bun afacerist, dar e și un antrenor foarte dur

Pe Mouratoglou, sportiva îl caracterizează drept un pasionat de tenis, dar nu un mare antrenor. În schimb, este un bun om de afaceri. De asemenea, ea s-a plans și de faptul că punea mare presiune pe ea și chiar nu o lăsa să mănânce pentru a nu lua în greutate.

„Dar nici nu îți poți imagina ce a făcut cu mine când am câștigat turneul de la Madrid… Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici micul dejun nu-l mâncam. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06.00 și alergam o oră sau două ore. Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci. Era prea mult. Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă”, a povestit tânăra.

“Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac. Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam «Patrick tocmai a câștigat alt turneu». Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut”, spunea Aravane pentru Punto de Break.

S-a izolat de familie și a intrat în depresie

Comportamentul dur al acestuia a dus în cele din urmă și la probleme grave în familia sportivei. Antrenorul și tală fetei se certau foarte des, iar în cele din urmă sportiva a fost îndepărtată de familia sa. Ajunsese să nu mai vorbească deloc cu părinții săi, s-a izolat complet de ei, lucruri care au condus în cele din urmă la instalarea unei depresii. Mai mult decât atât, în timpul antrenamentelor, Mouratoglou putea pleca oricând în vacanță, în timp ce Aravane Rezai nu avea dreptul la nicio zi liberă.

„Nu e ca la Foresta Fălticeni, nu se poate greși!”

În legătură cu scandalul în care este implicată Simona Halep, Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale de fotbal a României timp de 27 de ani exclude o greșeală, precizând că „niciun medic din lume” nu ar putea încuraja un sportiv să ia un asemenea medicament, spre deosebire de un antrenor.
La US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, Simona Halep era antrenată de Patrick Mouratoglou.
„Nu există medic care să prescrie de bună voie așa ceva, dar antrenori da! Se poate să fi fost o greșeală a staff-ului. Se practică în mai multe sporturi și la mai multe nivele ca antrenori să recurgă la astfel de metode pentru a crește performanțele jucătorului și a-și mări reputația lor.
La banii care se fac la acest nivel – nu e ca la Foresta Fălticeni -, nu se poate greși! Greșeala e exclusă! Simona poate invoca imixtiunea antrenorului, unul care a vrut să-i crească performanța prin furt. Niciun medic din lume nu ar putea prescrie un asemenea medicament unei sportive”, a declarat Pompiliu Poescu pentru gsp.ro.

Aluzie la antrenorul francez

De asemenea, o postare pe Twitter a americancei Pam Shriver, o fostă campioană, duce cu gândul la o aluzie la scandalul de dopaj al Simonei Halep.


Pam Shriver, în vârstă de 60 de ani, fost număr 3 WTA la simplu și câștigătoare a 21 de Grand Slam-uri la dublu, a postat un sfat pentru jucători.
„Jucători, indiferent de nivelul la care vă aflați, aveți grijă când vă schimbați echipa în totalitate și renunțați la oamenii de încredere și la cei care v-au fost colegi ani la rând. Este ușor să fii manipulat și controlat de oamenii care sunt buni la a manipula și controla”, a scris Pam Shirver pe Twitter.