Simona Ionescu / Redactor Șef

Se vinde bijuteria pe care prințesa Diana o iubea cel mai mult. Va fi scoasă la licitație la începutul lui 2023

Se vinde bijuteria pe care prințesa Diana o iubea cel mai mult. Va fi scoasă la licitație la începutul lui 2023
Un pandativ în formă de cruce a fost unul dintre bijuteriile pe care prințesa Diana l-a uimit enorm. Dovadă că l-a purtat la multe evenimente importante. Obiectul va fi acum scos la licitație.

Bijuteria de care prințesa inimilor a fost îndrăgostită nu i-a aparținut, ci o împrumuta ori de câte ori dorea de la proprietar, fostul CEO al Asprey & Garrard. Adică aceeași casă de la care a fost cumpărat și inelul de logodnă cu safire în 1981 când s-a căsătorit cu actualul rege Charles. Pandativul din aur, argint, ametist și diamente se spune că a fost cea mai impresionantă bijuterie pe care a avut-o prințesa Diana de-a lungul vremii.

A fost purtată de Diana la un bal de caritate din 1987

Crucea a fost folosită de Diana pe post de pandantiv pe un colier lung de perle, numit Lacul Lebedelor. Acesta a fost la gâtul prințesei inimilor la un bal de caritate din 1987. Potrivit Daily Mail, atunci fosta soție a regelui Charles a avut și o superbă rochie Catherine Walker în stil elisabetan.

Urmează ca bijuteria să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 80.000-120.000 de euro

De aceea, crucea va fi scoasă la licitație luna viitoare la Sotheby’s din Londra. Naim Atallah, care era bun prieten al Dianei a fost cel care i-a împrumutat bijuteria prințesei.

Fiul acestuia Ramsay Atallah, a decis ca acest obiect să fie vândut. Se așteaptă ca această minunată cruce să fie vândută pentru o sumă record, cuprinsă între 80.000 – 120.000 de lire sterline.

“Venea adesea să-l întâmpine în magazinul istoric de pe Regent Street, unde se aflau birourile lui”

“Tatăl meu și Prințesa Diana erau prieteni și îmi amintesc că venea adesea să-l întâmpine în magazinul istoric de pe Regent Street, unde se aflau birourile lui și i-a cerut în mai multe rânduri să-i împrumute pandantivul din 1920, pe care îl iubea.”, a explicat Ramsay Atallah, notează mediafax. Casa de licitație susține că această bijuterie nu a mai fost folosită de nimeni altcineva și e convinsă că cei care vor dori să achizițioeze pandantivul vor în număr destul de mare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre