Se vinde bijuteria pe care prințesa Diana o iubea cel mai mult. Va fi scoasă la licitație la începutul lui 2023

Se vinde bijuteria pe care prințesa Diana o iubea cel mai mult. Va fi scoasă la licitație la începutul lui 2023
Un pandativ în formă de cruce a fost unul dintre bijuteriile pe care prințesa Diana l-a uimit enorm. Dovadă că l-a purtat la multe evenimente importante. Obiectul va fi acum scos la licitație.

Bijuteria de care prințesa inimilor a fost îndrăgostită nu i-a aparținut, ci o împrumuta ori de câte ori dorea de la proprietar, fostul CEO al Asprey & Garrard. Adică aceeași casă de la care a fost cumpărat și inelul de logodnă cu safire în 1981 când s-a căsătorit cu actualul rege Charles. Pandativul din aur, argint, ametist și diamente se spune că a fost cea mai impresionantă bijuterie pe care a avut-o prințesa Diana de-a lungul vremii.

A fost purtată de Diana la un bal de caritate din 1987

Crucea a fost folosită de Diana pe post de pandantiv pe un colier lung de perle, numit Lacul Lebedelor. Acesta a fost la gâtul prințesei inimilor la un bal de caritate din 1987. Potrivit Daily Mail, atunci fosta soție a regelui Charles a avut și o superbă rochie Catherine Walker în stil elisabetan.

Urmează ca bijuteria să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 80.000-120.000 de euro

De aceea, crucea va fi scoasă la licitație luna viitoare la Sotheby’s din Londra. Naim Atallah, care era bun prieten al Dianei a fost cel care i-a împrumutat bijuteria prințesei.

Fiul acestuia Ramsay Atallah, a decis ca acest obiect să fie vândut. Se așteaptă ca această minunată cruce să fie vândută pentru o sumă record, cuprinsă între 80.000 – 120.000 de lire sterline.

“Venea adesea să-l întâmpine în magazinul istoric de pe Regent Street, unde se aflau birourile lui”

“Tatăl meu și Prințesa Diana erau prieteni și îmi amintesc că venea adesea să-l întâmpine în magazinul istoric de pe Regent Street, unde se aflau birourile lui și i-a cerut în mai multe rânduri să-i împrumute pandantivul din 1920, pe care îl iubea.”, a explicat Ramsay Atallah, notează mediafax. Casa de licitație susține că această bijuterie nu a mai fost folosită de nimeni altcineva și e convinsă că cei care vor dori să achizițioeze pandantivul vor în număr destul de mare.

Recomandarile noastre