Maria Carneci adoră peștele, în special somonul. Doamna muzicii populare are și o rețetă cu care își impresionează familia și musafirii: „Somon în lapte”.
O combinație care i-ar putea uimi pe unii, însă cunoscătorii finețurilor gastronomice știu că acest ingredient surpriză, laptele, dă o notă de rafinament preparatului. În plus, rețeta este una pe care o poate urma chiar și un începător în ale gătitului și chiar și de cei care nu au mult timp la dispoziție. Totul durează circa 10-15 minute, cu tot cu pregătirea ingredientelor.
Iată cum se gătește somonul în lapte, a la Maria Cârneci!
Ingrediene:
300 g somon proaspăt
350 ml de lapte
2 ouă
1 lămâie
200 g de făină
Ulei de masline
Mod de preparare „Somon în lapte a la Maria Cârneci”:
Se așează somonul în lapte asezonat cu un vârf de sare și unul de piper (praf sau boabe), timp de 5 minute, acoperind vasul cu folie alimentară. În lapte se mai pot adăuga, după gust, ierburi aromatice și/sau lămâie.
Se scoate somonul, se scurge bine, apoi se trece prin făină și ou bătut. Se pune în tigaia cu ulei de măsline bine încins și se prăjește câte 2 minute pe fiecare parte.
Ca garnitură, puteți alege un amestec mexican de legume, gătit la abur, sau cartofi fierți cu pătrunjel.
Poftă bună!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook