Șerbet de zmeură ca în vremea bunicii. Desertul minunat pe care îl puteți consuma și vara și iarna

Șerbet de zmeură ca în vremea bunicii. Desertul minunat pe care îl puteți consuma și vara și iarna
E vrema zmeurei și parcă nimic nu pare mai gustos ca un șerbet de zmeură, așa cum doar bunica putea să-l facă. Iată rețeta incredibilă.

Este extrem de simplu de făcut, iar odată ce veți folosi această rețetă vă veți bucura de gustul șerbetului de zmeură și la iarnă.

Șerbet de zmeură ca în vremea bunicii. Desertul minunat pe care îl puteți consuma și vara și iarna

Pentru orice îndrăgostit de șerbet, cel de zmeură este ceva cu totul și cu totul deosebit. Pentru a obține șerbetul de zmeură, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de zmeură proaspătă, 1 kg de zahăr, 100 g unt.

Mod de preparare

Pentru început, se spală zmeura cu apă rece. Aveți nevoie de mai multă atenție, pentru că zmeura este firavă și trebuie să nu o striviți. Puneți apoi fructele într-un vas și turnați deasupra un pahar cu apă. Se pune la fiert, se lasă să dea în câteva clocote și se pune la răcit. Scurgeți apoi sucul printr-un tifon.

Amesecați sucul cu zahărul și din nou puneți la fiert la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Amestecați mereu, până când veți vedea cum compoziția se va îngroșa. Luați apoi de pe foc și lăsați la răcit. Când este cald, se mixează foarte bine folosind mixerul. Este gata atunci când i se schimbă culoarea.

Atunci se va introduce și untul, puțin câte puțin, mixând încă puțin. Șerbetul se depozitează în borcane spălate bine în prealabil și se lasă să se răcească complet, apoi se pun capacele. Se lasă la loc răcoros și uscat și se păstrează peste iarnă.

Ce beneficii are zmeura asupra organismului

Potrivit specialiștilor, zmeura menține sănătatea cardiovasculară, datorită potasiului conținut, reglează pulsul și tensiunea arterială. De asemenea, zmeura sporește fertilitatea atât în cazul femeilor cât și în cel al bărbaților și ajută la eliminarea kilogramelor în plus. De asemenea, zmeura fortifică sistemul imunitar și previne îmbătrânirea prematură și este foarte bună pentru cei care suferă de diabet.

Sursă foto: laurasweets