În ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primarul Sucevei a făcut o mărturisire de suflet.
Sfântul Ioan cel Nou a făcut minuni la Suceava. A vindecat bolnavii de coronavirus
Primarul Sucevei, Ion Lungu le-a mulțumit sfinților părinți de la Arhiepiscopia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru ajutorul dat în timpul pandemiei. Potrivit declarațiilor edilului, moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au redus foarte mult numărul de îmbolnăviri de coronavirus.
Iar dovada cea mai clară o stau mărturiile oamenilor, care susțin că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit mult din momentul în care moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a trecut prin curtea spitalelor. De aceea, primarul Sucevei s-a gândit să se mai facă un pelerinaj cu Sfântul prin tot județul așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.
„Vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraş şi prin judeţ”
„Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu ştim cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraş şi prin judeţ”, a mărturisit primarul Ion Lungu, potrivit Adevărul.
Cine este Sfântul Ioan cel Nou
Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cinstit în fiecare an pe 2 și 24 iunie este originar din orașul Trapezunt, astăzi Trabzon în provincia cu același nume din Turcia. Pentru că nu sunt date exacte, se presupune că s-a născut în secolul al XIII-lea. Ca mulți locuitori ai orașului, acesta s-a ocupat cu negustoria.
Și în toate călătoriile sale l-a mărturisit pe Hristos, fiind foarte iubit de creștini. Sfântul a sfârșit prin a fi ucis pentru că nu s-a lepădat de Mântuitorul, dar va rămâne întru eternitate minunea pe care a acesta a făcut-o salvând Suceava.
„Și așa orașul s-a mântuit cu rugăciunile Sfântului Ioan martiriul cel Nou”
„Fiind atunci mitropolit Anastasie Crimca cu preoții au voit, după obiceiu, să ducă din mitropolie în cetatea de sus și moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Și când au venit, ca să le ia, n-au putut să le ridice de la locul lor (căci acestea totdeauna cu darul lui Dumnezeu, când la nevoie orașul trebuia să fie mântuit de inamicii, ce cădeau asupra lui).
Cu aceasta au făcut cunoscut mântuirea lui (orașului), ca nu va fi nici cu armele, nici cu lupta, dar la rugăciune și ajunare au alergat toată mulțimea, ce fugise în cetate, rugând pe Dumnezeu și pe Sfântul Ioan, plăcutul lui, pentru mântuire.
Iar când au venit cazacii la rău și cum voiaua intra și în oraș, o minune! Răul, pre care oamenii îl treceau în sus și în jos, deodată așa s-a umplut cu apă, ca nici odată mai nainte n-a fost așa de inundat. Iar ei văzând aceasta s-au spăimântat și au început a se retrage. Și așa orașul s-a mântuit cu rugăciunile Sfântului Ioan martiriul cel Nou”.
Sursă foto: doxologia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook