Sfaturi de aur pentru a găsi bona perfectă pentru cei mici. Iată la ce trebuie să fiți atenți

Sfaturi de aur pentru a găsi bona perfectă pentru cei mici. Iată la ce trebuie să fiți atenți
Odată cu relaxarea măsurilor impuse în pandemia Covid, părinții nu vor mai putea sta acasă cu cei mici și cea una dintre cele mai bune soluții este găsirea unei bone.

Aveți nevoie de o bonă pentru cel mic, dar sunteți îngrijorați cum va fi femeia care va sta cu acesta? Există câteva metode care vă vor fi de ajutor.

Sfaturi utile pentru a alege bona potrivită pentru cei mici. Iată la ce trebuie să fiți atenți

Specialiștii spun că ar fi ideal dacă viitoarea dădacă a copiilor ar fi găsită printre cunoscuți. Este mult mai sigur decât să dați anunț în ziare. V-ar scuti de multe probleme dacă ați lua legătura cu familia unde a lucrat înainte, întrebați ce caracter are, cum se comportă cu copiii, dar mai ales cum reacționează în situații dificile. Fiți foarte atenți cum vine îmbrăcată la interviu și nu vă sfiiți să o întrebați tot ce vreți să știți. Insistați să aflați cum decurgea o zi în care era bona altor copii.

Nu ignorați legătura pe care o are cu copilul dumneavoastră

Ați găsit o bonă care vă place, dar cel mic fuge de ea? La început toți copiii sunt puțin mai rezervați, dar dacă acesta nu se adaptează, însemnă că ceva nu este în regulă. Dacă însă copiilor le place și se atașează repede de dădacă, ați făcut alegerea potrivită. Dacă bănuiți că în față se poartă frumos cu micuții, iar după ce ieșiți din cameră se schimbă radical, ar fi bine să încetați orice colaborare.

Ce calificare trebuie să aibă o bonă

Bona unui copil nu trebuie să fie doar o simplă femeia care-și caută de lucru. Aveți nevoie de cineva instruit în acordarea primului ajutor la copii și bebeluși, care are cel puțin studii medii și, cel mai important, care știe să vorbească o limbă străină. Trebuie să știți adresa unde locuiește, dacă are familie și copii, dacă este dispusă să stea peste program, orice detaliu despre viața ei. Dar cea mai importantă rămâne legătura pe care aceasta o are cu copiii dumneavoastră.

Sursă foto: clubul bebelusilor