Șoc în lumea sportului. Vedeta tenisului feminin din Rusia recunoaște că e lesbiană și își critică țara

Șoc în lumea sportului. Vedeta tenisului feminin din Rusia recunoaște că e lesbiană și își critică țara
Daria Kastkina, vedeta tenisului feminin din Rusia și o celebritate la nivel mondial, recunoaște că e lesbiană și că se iubește cu o patinatoare.

A câștigat Wimbledonul, a învins-o pe Simona Halep, și, în prezent, ocupă locul 12 mondial în clasamentul WTA. În vârstă de 25 de ani, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din Rusia, și-a recunoscut homosexualitatea într-un interviu video postat online luni. Jucătoarea de tenis numărul 1 din Rusia are o relație cu o femeie și a ajuns la concluzia că îi e  „imposibil” să se mai ascundă și să „trăiască în dulap”.

Daria Kasatkina, care a ajuns semifinalistă la ediția din acest an a Openului Franței, i-a spus bloggerului rus Vitya Kravchenko că are o relație cu o femeie și a postat, de asemenea, fotografii pe Instagram cu iubita ei, patinatoarea artistică Natalia Zabiiako, scrie The Guardian.

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani s-a pronunțat, de asemenea, împotriva atitudinilor față de homosexualitate și a restricțiilor privind drepturile LGBTQ+ în Rusia. „Atât de multe subiecte sunt tabu în Rusia, a spus Daria Kasatkina. Această noțiune că cineva vrea să fie homosexual sau să devină homosexual este ridicolă. Cred că nu există nimic mai ușor în această lume decât să fii heterosexual. Serios, dacă există o alegere, nimeni nu ar alege să fie gay. De ce să-ți faci viața mai grea, mai ales în Rusia? Care este scopul?”.

Rusia are legi stricte împotriva persoanelor LBGTQ+

Legea existentă în Rusia privind „propaganda homosexuală”, adoptată în 2013, a fost folosită pentru a opri marșurile „pride” gay și pentru a putea aresta, perfect legal, activiștii pentru drepturile homosexualilor. În prezent, există un efort din partea legislatorilor ruși de a extinde această lege cu o interdicție completă a „promovării” relațiilor LGBTQ+ într-o lumină pozitivă sau neutră, atât în rândul adulților, cât și al minorilor, și a difuzării de conținut LBGTQ+ în cinematografe, mai arată sursa citată.

În interviul său, care a fost filmat la Barcelona, Kasatkina și-a exprimat temerea că nu va putea „niciodată” să își țină prietena de mână în Rusia. „Să trăiești în dulap este imposibil. Este prea greu, nu are rost. Să trăiești în pace cu tine însăți este singurul lucru care contează, și la naiba cu toți ceilalți!”, a mai spus aceasta.

Daria Kasatkina a recunoscut că a fost inspirată să  își facă publică orientarea după ce fotbalista rusă Nadya Karpova a dezvăluit luna trecută că este gay. „Nu numai că Nadya s-a ajutat pe ea însăși prin faptul că a ieșit în evidență și și-a luat această povară de pe umeri, dar i-a ajutat și pe alții, a adăugat Kasatkina. Cred că este important ca persoanele influente din sport, sau din orice altă sferă de fapt, să vorbească despre asta. Este important pentru tinerii care se descurcă greu în societate și au nevoie de sprijin”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daria Kasatkina🐬 (@kasatkina)

Fotografiile de pe Instagram ale lui Kasatkina cu Zabiiako, care s-a născut în Estonia, dar care acum concurează pentru Canada la patinaj artistic, au stârnit valuri de reacții pozitive din partea marilor atleți ai lumii și nu numai.

Sursa foto: Instagram