Șoferii riscă amendă de 3.000 de lei pe loc pentru asta

Șoferii riscă amendă de 3.000 de lei pe loc pentru asta
Probabil că dacă în momentul acesta s-ar face un control, majoritatea șoferilor ar lua amendă. 3000 de lei, pe loc.

Conform noilor reglementări rutiere,  șoferii români sunt amendați drastic dacă poliția descoperă la ei în mașină suportul pentru telefonul mobil montat astfel încât să le reducă din vizibilitate. Dar nu numai acesta intră în discuție. Ci și diverse „zdrăngăneli” și accesorii agățate, de obicei, de parbriz. Cei care nu se supun noilor reguli și sunt prinși că au în mașină anumite obiecte, vor scoate pe loc 3.000 de lei pentru amendă.

Printre aceste obiecte se numără și suportul de telefon. Astfel, dacă suportul de telefon este montat în așa fel încât poate reduce vizibilitatea șoferului, acesta este pasibil de o amendă.

Mulți șoferii români au o pasiune din a-și decora mașina cu tot felul de obiecte agățate, multe din ele, de oglinda retrovizoare, pe parbriz. Cruci, jucării, odorizante, jucării de pluș – iată lista celor mai uzuale obiecte. Ei nici nu se  mai gândesc că aceste obiecte le pot reduce vizibilitatea, iar urmările sunt grave accidente de circulație.

Cum se produc accidentele din lipsa vizibilității șoferului

„La colțul străduței și, uitați, fix în acest moment, acea secundă în care pietonul nu se vede… care secundă contează foarte mult. De ce? Pentru că este timpul nostru de reacție. Avem o situație în care am frânat destul de târziu din cauza neatenției. Deja obiectul de la oglindă a plecat, s-a dus în parbriz. (…)

Virăm, ocolim, toate aceste obiecte în mașină se plimbă. La un moment dat eu sunt atent ce lovește, pe unde lovește, se aude nu știu ce zgomot e… Până depistez și așa mai departe… Deci conducătorul auto trebuie să fie atent la drum, să nu aibă niciun fel de… acest obiect lipit pe parbriz și așa mai departe”, a explicat expertul auto Sorin Ene la Digi 24.

Șoferii care agață tot felul de obiecte pe parbriz își sumă riscul de a fi amendați cu 3.000 de lei. Sancționarea șoferului este hotărâtă de agentul de poliție rutieră, dacă acesta consideră că vizibilitatea este redusă de obiectele de decor. Datele recente, arată Playtech.ro, scot în evidență faptul că  deja au fost date peste 290 de amenzi pentru obiecte care reduc vizibilitatea șoferului.