Iohannis a promulgat noile reguli pentru soferi: nu plătești amenda, rămâi fără permis! Dar și alte sancțiuni aspre

Iohannis a promulgat noile reguli pentru soferi: nu plătești amenda, rămâi fără permis! Dar și alte sancțiuni aspre
Șoferii care calcă pe bec vor suporta de acum încolo consecințele. Klaus Iohannis a promulgat legea.

Joi, Klaus Iohannis a promulgat legea privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ce se schimbă.

Iohannis a promulgat noile reguli pentru soferi: nu plătești amenda, rămâi fără permis! Dar și alte sancțiuni aspre

De acum încolo, șoferii vor trebui să fie extrem de atenți la cum conduc. În caz contrar, viața lor nu va fi deloc ușoară. Potrivit noului act normativ, cele două cursuri vor fi introduse în cadrul pregătirii teoretice şi practice al persoanelor care vor să obțină permisul, în următoarele situaţii:

(i) obţinerea, pentru prima dată, a permisului de conducere;

(ii) beneficierea de reducerea perioadei de suspendare a sancţiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce în ipotezele constatării de către organele competente a săvârşirii de către participantul la trafic a unei fapte contravenţionale;

(iii) dispunerea sancţiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce atunci când fapta a contravenţională se circumscrie fie conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, fie nerespectării regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

(iv) obţinerea, după anularea permisului de conducere printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui nou permis de conducere.

Amenzile urmează să fie plătite în decurs de șase luni

De asemenea, legea va responsabiliza conducătorii auto care ignoră consecințele, deși au fost sancționați. Ce înseamnă asta? Că vor putea să-și achite amenzile în decurs de șase luni. Dacă nu vor ține cont de acest aspect, permisul va fi suspendat.

În România cele mai multe decese sunt cauzate de traficul rutier

Conform informațiilor oferite de Comisia Europeană, România se află pe primul loc în ceea ce privește decesele cauzate de traficul rutier. E vorba de 85 de decese la un milion de locuitori.

Sursă foto: digi24