Șoferii să se pregătească pentru noi amenzi! Iată ce pățesc dacă vor parca de acum înainte pe trotuar

Șoferii să se pregătească pentru noi amenzi! Iată ce pățesc dacă vor parca de acum înainte pe trotuar
Poliția Rutieră are mână liberă de acum încolo să se ocupe cum scrie la litera legii cu mașinile parcate neregulamentar pe trotuar.

Camera Deputaților a adoptat miercurea legea. Ce vor păți șoferii care parchează neregulamentar, pe trotuar.

Decizie drastică pentru șoferi. Iată ce pățesc dacă vor parca de acum înainte pe trotuar

Șoferii nu mai pot parca oriunde găsesc un loc liber, pentru că vor rămâne fără mașini. Este noua inițiativă legislativă adoptată ieri de Camera Deputaților, potrivit căreia poliția română are mână liberă să ridice mașinile staționate neregulamentar pe trotuare. Decizia a fost adoptată cu 232 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” și 29 de abțineri. Proiectul de lege va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

„Sunt oameni nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini”

„Acest proiect, inițiat în 2019 pentru a corecta o inadvertență din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat și se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor.

Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilități, mame și copii mici nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini.

„Poliția Rutieră nu a putut înlătura aceste mașini în interpretarea legii de până acum”

Au fost inclusiv cazuri grave când pompierii nu au putut ajunge să stingă un incendiu din cauza acestor autovehicule parcate ilegal. Iar Poliția Rutieră nu a putut înlătura aceste mașini în interpretarea legii de până acum. Trebuie să înțelegem că orașele sunt pentru toți, și pentru pietoni, pentru vârstnici, pentru mame.

Pentru persoanele cu dizabilități, categorii care nu trebuie să fie ostracizate și împiedicate să poată folosi străzile din orașele în care trăiesc”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, inițiatorul proiectului. Acest proiect de lege modifică art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar de acum încolo Poliția Rutieră poate ridica mașinile staționate neregulamentar. S-a mai încercat acest proiect și în 2019, dar a fost respins de Senat pe 29 mai.