Soluții inedite pentru a scăpa definitiv de petele de grăsime de pe haine

Soluții inedite pentru a scăpa definitiv de petele de grăsime de pe haine
Încercăm să fim cât mai atenți când intrăm în contact cu grăsimea, în special cu uleiul, dar sfârșim prin a ne păta cele mai frumoase haine. Care e cea mai bună soluție.

Când uleiul a sărit pe hainele preferate, primul impuls este să ne repezim la detergentul de rufe. Din nefericire, nu sunt ceea ce vă trebuie.

Soluții inedite pentru a scăpa definitiv de petele de grăsime de pe haine

Pete noi sau vechi de grăsime? Dacă aveți așa ceva pe haine, nu aruncați obiectele de îmbrăcăminte, pentru că există soluții extraordinare care vă scapă de această mare problemă.

Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de petele de ulei aproape deloc cunoscută este fixativul de păr. E de ajuns să pulverizați un strat gros, așteptați câteva minute, apoi spălați hainele cu apă și detergent. Ulterior, clătiți foarte bine și lăsați la uscat. Veți rămâne surprinși să vedeți că uleiul a dispărut imediat.

Aloe vera și apă oxigenată fac adevărate minuni

O altă metodă utilă este gelul de aloe vera. Pentru început, lăsați hainele înmuiate în apă timp de aproximativ o oră. Stoarceți și întindeți gelul de aloe vera pe toată pata. Frecați materialul cu simț de răspundere, pentru ca gelul să intre bine în țesătură La final, clătiți cu apă.

Veți rămâne plăcut surprinși să vedeți că petele vor dispărea. Totodată gelul de aloe vera îl puteți folosi atuci când hainele sunt zgâriate, arse, sau pielea are mici iritații. Și tot pentru a scăpa de petele de ulei, apa oxigenată este ceea ce aveți nevoie. În acest caz, trebuie să pulverizați apă oxigenată pe petele de ulei, apoi amestecați bine puțin detergent și praf de copt.

Cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosiți cu care curățați bine petele. Lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi spălați haine obișnuit. Rezultatul va fi, cu siguranță, cel dorit.

Sursă foto: lovedeco