Soluții naturale ieftine pentru petele pe care nu le scot nici cei mai scumpi detergenți

Soluții naturale ieftine pentru petele pe care nu le scot nici cei mai scumpi detergenți
Când vine vorba să scape de petele de pe haine, gospodinele dau de mult ori din colț în colț, pentru că sunt situații când detergenții nu-și fac treaba.

Haine pătate cu grăsime, fructe sau vin? E o mare problemă a femeilor care nu știu cum să schimbe situația. Iată ce e de făcut.

Soluții naturale ieftine pentru petele pe care nu le scot nici cei mai scumpi detergenți

Dacă petele de pe haine se încăpățânează să reziste, merită să încercați cele mai bune soluții naturale. În topul acestora se află bicarbonatul de sodiu, care poate face adevărate minuni cu îmbrăcămintea voastră. Se face un amestec dintr-o linguriță cu bicarbonat și patru linguri cu apă.

Turnați licoarea peste haine și lăsați pentru câteva minute la înmuiat. Spălați apoi ca de obicei. Când petele sunt de multă vreme, este eficient un amestec obținut din lămâie și oțet. Într-un litru de apă se pune o lingură de oțet și o lingură de zeamă de lămâie. Acesta se pune peste haine, apoi se spală cu detergent. Rezultatul este garantat.

Periuța de dinți este esențială

Și aspirina poate fi extrem de utilă când aveți pete pe haine. Luați câteva pastile de aspirină, zdrobiți foarte bine și puneți în apă. Amestecați, apoi introduceți hainele în această soluție și lăsați la înmuiat pentru o jumătate de oră. Ulterior, puneți lucrurile în mașina de spălat. În cazul petelor mai simple, puneți puțin detergent pe o periuță de dinți veche și frecați bine pata. Tot periuța este bună când trebuie să scoateți pete de fond de ten, pudră sau rimel.

Puneți cremă de ras pe orice pată de machiaj, apoi frecați bine cu ajutorul periuței. Veți vedea cum pata va dispărea definitiv, apoi introduceți hainele la mașina de spălat. E important de știut că hainele se vor lăsa la uscat afară, la soare. Pentru a scăpa de petele de cerneală sau pix, folosiți laptele. Tamponați locul murdar cu o dischetă de bumbac înmuiată în lapte, lăsați să acționeze zece minute, apoi spălați hainele la mașină.

Sursă foto: liloo.ro