Sophia Loren avea 16 ani când a întâlnit marea iubire, pe regizorul Carlo Ponti. El a învățat-o bunele maniere și a protejat-o toată viața. Actrița italiană a explicat de ce nu poate uita acele momente unice din viața sa. „Pentru mine, a fost un moment de început în cinematografia americană, îmi începeam dragostea cu soțul meu. A fost un moment frumos, euforic pentru mine. Nu voi uita niciodată Hydra”.
Sophia Loren actriță de la 16 ani
Sophia Loren este fără îndoială una dintre cele mai mari și mai frumoase actrițe din istoria cinematografiei. Actrița a împlinit 86 de ani.
Sophia Loren se numește, de fapt, Sophia Villani Scicolone Ponti. S-a născut în Roma, într-o zi de septembrie din 1934. Tatăl său, Riccardo Scicolone, era inginer de construcţii şi avea rădăcini nobile, iar mama, Romilda Villani, era profesoară de pian.
Sophia Loren și-a întâlnit iubirea vieții, Carlo Ponti, la vârsta de 16 ani. El era regizor, a plăcut-o și s-a ocupat de pregătirea ei profesională. A învățat-o bunele manierele, a ajutat-o să scape de accent, a îndemnat-o să citească cărți despre artă și a insistat să învețe engleza.
„Nu voi uita niciodată de Hydra”, a spus Sophia Loren. „Insula Hydra este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Îmi amintesc cu mare, mare bucurie”, a declarat recent marea actriță într-un interviu.
Sophia Loren inventat ”Insula iubirii”
Actrița italiană a explicat de ce nu poate uita acele momente unice din viața sa. „Pentru mine, a fost un moment de început în cinematografia americană, îmi începeam dragostea cu soțul meu. A fost un moment frumos, euforic pentru mine. Nu o voi uita niciodată Hydra”.
Odată cu filmul realizat de 20th Century Fox a fost debutul în limba engleză al Sophiei Loren. Povestea a fost inspirată din romanul „The Boy on a Dolphin” scris de David Divine.
”Băiat pe un delfin” este un film romantic american din 1957. A fost regizat de Jean Negulesco și produs de Samuel G. Engel, bazat pe romanul cu același nume de David Divin. Sophia Lorena a jucat alături Alan Ladd și Clifton Webb, Alexis Minotis și Laurence Naismith. A fost primul film de la Hollywood filmat vreodată în Grecia.
O mare parte din film a fost realizat pe insula Hydra, iar unele interioare au fost realizate la Cinecittà din Roma. Într-o scenă apare complexul mănăstirii ortodoxe de la Meteora, care a fost folosit ulterior ca locație şi în filmul James Bond ”For Your Eyes Only”.
Sophia Loren laudă frumusețea Greciei
În film, Sophia Loren găsește din greșeală o statuie greacă veche cu un băiat călare pe un delfin pe fundul Mării Egee. Statuia, pierdută cu ani în urmă, aduce mândrie orașului Hydra. Eforturile ei de a vinde statuia celui mai mare ofertant, au condus-o spre doi indivizi interesați, un arheolog onest și un afacerist fără scrupule în artefacte istorice.
În anii 1950, insula Hydra era o stâncă puțin cunoscută în Marea Egee. Majoritatea locuitorilor săi își câștigau existența din pescuit. Vechile case din Chora puteau fi cumpărate pe nimic. Mykonos era, de asemenea, încă neatinsă de turismul în masă. Întreaga insulă avea în total nouă taxiuri și două autobuze. Navele de pasageri nu se opreau în port, ci ancorau pe mare.
Această Grecia autentică, de-o frumusețe și ospitalitate rară, le-a primit pe Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy. Alte zeci de vedete au făcut Hollywoodul să se îndrăgostească de Grecia și a contribuit la declanșarea „miracolului” modern al turismului grecesc.
Sophia Loren a câștigat un Oscar în 1962 pentru interpretarea ei în „La Ciociara” Este prima actriţă din istorie care a câştigat un Oscar pentru rol principal într-un film într-o altă limbă decât engleza. Se întâmpla în 1962, pentru cunoscutul film „La Ciociara” sau „Două femei”. Actrița a obţinut o nouă nominalizare în 1965, pentru „Căsătorie în stil italian”, scrie greekreporter. Sursa: evz.ro
Sophia Loren și-a întâlnit iubirea vieții, Carlo Ponti, la vârsta de 16 ani
Claudia Cardinale voia să fie învățătoare. Frumusețea ei a făcut-o un star internațional
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook