Soprana Felicia Filip s-a născut în 1959, la Slatina. Ea a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, secția canto, sub îndrumarea profesoarei Georgeta Stoleriu. Încă de la debut, calitățile ei vocale au fost recunoscute și apreciate, astfel că a cântat pe scene internaționale, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Staatsoper din Viena, urcând și pe marile scene din Moscova în Barcelona, Tokyo, Dortmund, Toulon, Dresda, Barcelona, Rotterdam sau Toronto.
Cunoscuta soprană a debutat internațional în Elveția, cu rolul Violetta din Traviata de G.Verdi. Felicia Filip a fost solistă a Operei Naționale din București (1985 – 1990), iar în prezent, începând cu anul 2014, este director general al Operei Comice pentru Copii din București. De asemenea, predă la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.
Opera Comică pentru Copii educă noua generație în spiritul artei și culturii
Invitată la Interviurile Spectacola, Felicia Filp a vorbit despre bucuria pe care le-o aduce copiilor și familiilor acestora, prin activitatea pe care o desfășoară la Opera Comică pentru Copii. Ea conduce instituția deja de opt ani. și spune că a preluat acest rol, cu dorința de a ajunge, prin artă și joc, la sufletele copiilor.
„Cel mai tânăr spectator avea câteva luni”, a dezvăluit Felicia Filip. Cel mai vârstnic avea 103 ani. prin proiectele derulate la Opera Comică pentru Copii, cei mici sunt educați ca public, sunt apropiați de artă şi cultură, atât prin spectacole de operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă sau teatru muzical, cât şi prin diverse proiecte conexe precum festivaluri de vară și de iarnă.
Anual, stagiunea Operei Comice pentru Copii însumează peste 700 de evenimente la care ajung să participe peste 220. 000 de spectatori.
Soprana Felicia Filip, oveste de dragoste demnă de un roman
De 33 de ani, celebra soprană și-a găsit „sufletul pereche” în persoana maestrului Cristian Mihăilescu. Așa cum a mărturisit, tot de atât timp, încep ziua salutându-se cu „bună dimineața, soarele meu”. Ei s-au cunoscut pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în 1987, la montarea spectacolului „Poveştirile lui Hoffmann”.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook