Sora Elenei Cârstea, ucisă prin tortură: „Avea degetele rupte! A fost o răzbunare!”

Sora Elenei Cârstea, ucisă prin tortură: „Avea degetele rupte! A fost o răzbunare!”
Elena Cârstea vine foarte rar acasă, din America, unde trăiește de mulți ani. Și chiar dacă acum e cetățean în țara unchiului Sam, Românii nu au dat-o uitării. Iar tragedia prin care a trecut artista dă fiori reci oricui.

Elena Cârstea (58 de ani) și-a făurit o carieră solidă, dar s-a reinventat în America unde a început o nouă viață. A fost nevoită să muncească mult, de la 16 ani.  Fire impunătoare, puțini bărbați din România s-au apropiat de ea. Totuși cineva s-a încumetat să devină soțul Elenei Cârstea, dar la trei luni de la căsătorie, nepotrivirea de caracter i-a dus la un divorț definitiv și irevocabil.

Atunci a spus ”Toți bărbații sunt mitocani”, vorbe care i-au devenit ”ștampilă”. Totodată, ghinioanele s-au ținut lanț de îndrăgita artistă.

Elena Cârstea, urmărită de tragedii

Elena Cârstea vine din când în când în România. Vine să cânte, să mai povestească, să-și vadă prietenii. Are o viață  destul de liniștită, alături de soțul și fetele ei, dar nu mai cântă. Se ocupă de imobiliare.

La Revoluție, în familia artistei a avut loc o tragedie despre care puțini știu. A pierdut o soră, pe nume Sanda, care a murit la vârsta de 28 de ani. În amintirea ei, artista şi-a botezat cu numele Sanda pe una dintre fetele pe care le-a înfiat.

Nici astăzi nu se știe cu certitudine cum a murit, dar artista are o explicație. “Sora mea a murit asfixiată. A fost o răzbunare, pentru că ea avusese o relaţie cu un căpitan de vas, care fugise în străinătate cu vasul şi cu echipajul vasului”, a povestit Elena Cârstea.

„Am asistat la autopsie. Eu am asistat la autopsia ei pentru că nu am vrut ca părinţii mei să o vadă aşa, la morgă”, a povestit Elena Cârstea.

„Când am găsit-o avea degetele rupte şi cred că a fost torturată”, a mai declarat ea.

Artista a vrut să facă investigaţii cu privire la moartea surorii, dar, pentru că a primit ameninţări, s-a oprit.

„Mie nu mi-a fost teamă, pentru că, nu-i aşa, de câte ori poţi să mă omori? Părinţii mei m-au rugat să las lucrurile aşa pentru că le-a fost teamă să nu mă piardă şi pe mine. Moartea surorii mele i-a distrus: tata s-a îmbolnăvit şi a murit la puţin timp, iar mama a fost marcată pe viaţă”.

A murit și a doua soră

În 2017, sora cea mică a Elenei Cârstea a încetat din viaţă, bolnavă de cancer. Avea doar 48 de ani. Femeia era de profesie avocat şi avea un băieţel în vârstă de 16 ani. În urmă cu şase ani, Ofelia a avut şi alte probleme de sănătate, în urma unui avort spontan. Sora Elenei şi-a dorit enorm şi al doilea copil, iar minunea avea să se întâmple, căci Ofelia a aflat că a rămas însărcinată la vârsta de 42 de ani. Bucuria ei a fost însă una de scurtă durată. În luna a doua de sarcină, când s-a dus la un control ginecologic, femeia a aflat că a pierdut copilul.

“Surioara mea cea mică şi frumoasă şi bună s-a stins după o crâncenă luptă cu cancerul”, a scris Elena Cârstea pe contul de Facebook.

Elena Cârstea, la un pas de moarte în 2009

În septembrie 2009, Elena Cârstea a fost diagnosticată cu anevrism cerebral, fiind operată peste Ocean, la o clinică din Florida. Operaţia, ale cărei costuri s-au ridicat la circa 100.000 $, a fost amânată de câteva ori. Apăruseră complicaţii la nivelul tiroidei, care nu permiteau înlăturarea anevrismului. În cele din urmă, operația a avut loc și a fost un succes.

Elena Cârstea este căsătorită cu americanul Glenn Muttart

Şi-a pierdut cel mai bun prieten, pe Gyuri Pascu

Încă de la 16 ani, Elena Cârstea și-a format primul grup alături de Ioan Gyuri Pascu. Formația celor doi s-a numit Trandafirii negri. Acesta s-a stins din viaţă, la 55 de ani, în urma unui infarct, în 2017. “Iubitul meu prieten, nu pot să-ţi spun cât de tare m-ai îndurerat când am aflat că ai plecat dintre noi. Sunt la Agnita, unde ne-am născut amândoi şi crescut cu speranţe şi vise măreţe de a reuşi, într-o zi, în muzică şi scenă. Nu am mai apucat să te văd, să ne bucurăm, să plângem amintirile noastre”, spunea Elena Cârstea.

Şi-a pierdut fiul vitreg din cauza drogurilor

În 2016, din viaţa Elenei Cârstea a plecat şi Brett, fiul vitreg al cântăreţei, băiatul cel mare al soţului ei, Glenn Muttart.

“Mi-am îngropat fiul, mult prea devreme, la vârsta de 30 de ani. A fost un tânăr deştept, amuzant şi chipeş. Avea visuri măreţe şi iubea viaţa. Destinul lui s-a încheiat însă tragic, pentru că, în urmă cu câţiva ani, a decis să încerce heroina. Credea că va fi o singură dată”, spunea Glenn Muttart, după moartea fiului său.