Soția lui Cătălin Denciu a ajuns în Belgia. Care este starea medicului erou

Soția lui Cătălin Denciu a ajuns în Belgia. Care este starea medicului erou
După tragedia de la Spitalului Judeţean Neamţ, medicul erou a fost transportat în Belgia, la un spital din Bruxelles. Ministrul Sănătăţii a anunțat noi informații legate de starea de sănătate a lui Cătălin Denciu.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a anunțat că medicul erou de la Secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, care s-a aruncat în flăcări pentru pacienți, a suferit prima intervenţie chirurgicală, iar soţia sa a ajuns şi ea în Belgia.

„Noi sperăm să aibă o evoluţie bună”, a afirmat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri seară, la B1 TV, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ şi a afirmat: „Ieri a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa de dializă”.

Soția lui Cătălin Denciu a ajuns în Belgia

Ministrul Sănătăţii a precizat că în cursul zilei de miercuri soţia medicului a ajuns şi ea în Belgia.

„A ajuns şi soţia astăzi la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a mai precizat Tătaru.

Ioan Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, în timp ce încerca să salveze pacienţii.

În urma incendiului au murit 10 persoane, alţi 5 pacienţi dintre cei care se aflau în Secţia ATI Covid murind ulterior la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi.

Cătălin Denciu va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț

La spitalul Floreasca din București i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acest test a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ. Medicul rănit a fost infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei.

Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. Are arsuri pe 75% din corp, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. El va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț, pentru că a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI.