Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, s-a reinventat de multe ori. Iată pozele cu ea pe care nu le-a mai văzut nimeni

Soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, s-a reinventat de multe ori. Iată pozele cu ea pe care nu le-a mai văzut nimeni
Daciana Sârbu este avocat de profesie, dar a intrat și în politică, de la 19 ani. După 20 de ani printre parlamentari, a decis că a venit momentul să facă doar ce îi place. Are o afacere ”dulce” și o familie fericită. Poze rare.

După ce a terminat Facultatea de Drept, Daciana Sârbu a renunțat să care dosare de la un tribunal la altul, cu metroul sau transportul în comun. Puțini știu că ea este „legată pe viață” de marele poet Mihai Eminescu: sunt născuți în aceeași zi, 15 ianuarie. Anul acesta soția lui Victor Ponta a împlinit 45 de ani.

Daciana Sârbu și-a schimbat viața de mai multe ori

Daciana Sârbu a împlinit 45 de ani, este căsătorită cu fostul premier Victor Ponta şi are doi copii, Irina (13 ani) şi Maria (7 ani), o fetiță adoptată din orfelinat.

Daciana Sârbu a intrat în politică de la 19 ani, la PSD, unde tatăl ei era un lider local, în Banat. A avansat repede, chiar dacă toată lumea spunea că a ajutat-o tata, Ilie Sârbu, fostul ministru al agriculturii. A fost deputat la 27 de ani, apoi ministrul tineretului, dar nu i-a plăcut pentru că atunci în Parlament erau tot felul de foști comuniști.

A demisionat în noiembrie 2007 și a devenit europarlamentar. A avut o activitate importantă în domeniile agricultură, alimentație sănătoasă, mediu.

Politica nu a fost, totuși, o experiență neplăcută. Așa l-a întâlnit pe Victor Ponta, la partid. Atunci, fostul premier era însurat cu Roxana, iubita lui din liceu, și avea un copil mic, Andrei, acum în vârstă de 18 ani.

Daciana Sârbu a intrat în politică de la 19 ani, la PSD, unde tatăl ei era un lider local, în Banat
La Parlamentul European, Daciana Sârbu a fost apreciată pentru activitatea sa în domeniile agricultură, alimentație sănătoasă, mediu.
Daciana Sârbu și Victor Ponta s-au căsătorit departe de casă, tocmai în China.
Nunta și botezul au avut loc la București

Abia acum face ce îi place
Victor Ponta și Daciana Sârbu au adoptat o fetiță, Maria, care le umple casa de bucurie, alături de fetița lor, Irina.

A renunțat la politică

La Parlamentul European, Daciana Sârbu a fost apreciată pentru activitatea sa în domeniile agricultură, alimentație sănătoasă, mediu. Este adepta unui stil de viață sănătos cu care a ”molipsit” și membrii familiei.

Însă, naveta București, Bruxelles și Strasbourg îi răpeau momentele fericite alături de familia ei. Așa că nu a mai candidat și s-a apucat de afaceri ”dulci”. Soția lui Victor Ponta a făcut o școală de cofetărie la Paris și și-a deschis propria afacere unde pune în aplicare rețete dragi ale copilăriei.

”Eu îmi doream foarte mult un loc cu prăjituri bune, unde să merg cu fiica mea, Irina, și să povestim. E greu să găsești un dulce bun pentru cei mici și, în același timp, în care părinții să aibă încredere. Lucru care m-a motivat să îmi imaginez cum ar arăta cofetăria ideală pentru toate vârstele”, a scris Daciana Sârbu, pe blogul său.

”Am urmat modulul de începători, timp de 3 luni, din cadrul Le Cordon Bleu, la Paris. Recunosc, a fost o etapă foarte complicată din viața mea. Cred că întoarcerea la școală la 40 și-un pic de ani nu e tocmai ușoară. Program intens de dimineață până seara, multă practică pe lângă și mai multă teorie.

M-a ajutat ambiția și am terminat-o cu brio. Iar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost experiența pe care am avut-o cu oamenii de acolo”, a mai spus soția lui Victor Ponta.

Are cofetării în București, Sibiu și Târgul Mureș.  În 2015, Daciana și-a deschis prima cofetărie. Nu și-a imaginat că va avea atâta succes, dar acum, a ajuns deja la a cincea locație. Clienții găsesc în meniu de la specialități franțuzești, cum ar fi choux-à-la crème sau macaron. Dar și prăjiturile copilăriei, precum salamul de biscuți, biscuiții cu magiun sau prăjitura cu mere.

Daciana Sârbu își dorește ca business-ul să crească și mai mult și se asigură să ofere mereu o calitate superioară.

Foto: Marina Dohi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre