Spectacole lectură la Teatrul de Comedie. Cum le puteți vedea

Spectacole lectură la Teatrul de Comedie. Cum le puteți vedea
Teatrul de Comedie îşi invită spectatorii pe canalul YouTube pentru a viziona gratuit patru spectacole lectură, care au fost concepute special pentru mediul online.

Cele patru spectacole lectură la Teatrul de Comedie au la bază o parte unele dintre piesele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească. Este vorba de: „Super OK” de Mircea Moroianu – Premiul I la ediţia a XI-a (2016), o distopie comică despre obsesia pentru tehnologie; „Ultima dorinţă” de Cristina Cozma – Premiul III la ediţia a XII-a (2017), care se remarcă prin performanţa scenică a două actriţe de excepţie, Emilia Popescu şi Gloria Găitan;

„Se tot pot scrie poveşti de dragoste” de Ştefan Caraman – Premiul I la ediţia a XIII-a (2018), o perspectivă inedită asupra modului în care se pot desfăşura poveştile de iubire şi „Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea – Premiul III la ediţia a XIV-a (2019), o viziune contemporană asupra lui Iulius Cezar.

Spectacole lectură la Teatrul de Comedie

Proiectul „Lecturi online la Comedie”, coordonat de Dragoş Huluba, a debutat pe 5 ianuarie, de Ziua Teatrului. În condiţiile pandemiei de COVID-19, spectacolele lectură filmate au devenit un bun cultural, arată reprezentanții Teatrului de Comedie. Acest proiect le- a oferit dramaturgilor oportunitatea de a-şi promova textele în mediul online.

„Spectacolele lectură fac parte dintr-o tradiţie respectată de zeci de ani. Fie că a fost vorba despre procesul de căutare a unor comedii relevante pentru montare pe scena Teatrului – în special din dramaturgia românească contemporană, fie că au reprezentat o formă de recunoaştere a pieselor câştigătoare la Concursul de Comedie Românească”, mai spune reprezentanții Teatrului de Comedie.

Acest tip de spectacole au devenit o adevărată atracţie pentru public, care a intrat astfel în contact cu cele mai noi idei şi forme de expresie în teatrul contemporan. Spectacolele lectură sunt disponibile gratuit, pe canalul YouTube al Teatrului de Comedie din București.

Sursa foto: Facebook / Teatrul de Comedie

Rose Leslie şi Kit Harington, iubiții din „Game of Thrones”, au devenit părinţi