Simona Ionescu / Redactor Șef

16 premiere mondiale sau naționale la Astra Film Festival

16 premiere mondiale sau naționale la Astra Film Festival
Spectacolul cinematografic al toamnei începe la Astra Film Festival 2020. Șase premiere mondiale, una internațională, nouă premiere naționale, un film aflat în cursă pentru nominalizarea la Premiile Oscar 2021, întâlniri cu regizorii, întrebări esențiale, răspunsuri neașteptate și evenimentele speciale completează cea dea 27 ediție a Festivalului. Astra Film Festival Open Air 2020 începe într-o săptămână la Sibiu. 

Astra Film Festival 2020 le propune spectatorilor 6 premiere mondiale („Tamás Barta – Grăbeşte-te, mama te așteaptă acasă”, de Eszter Hajdu – Ungaria-Portugalia, 2020; „Spiriduş pe jumătate”, de de Jón Bjarki Magnússon – Islanda, 2020; „Bugan – Nu am respirat aerul degeaba”, de Duco Tellegen – Olanda-România, 2019; „Toate râurile se varsă în mare și marea nu se umple niciodată”, de Claudiu Mitcu – România, 2020; „Moartea… punct sau virgulă?”, de Călin Terțan, Corina Terțan – România, 2020;

„Reflexii in Est”, de Andreea Cristina Borţun – România, 2020), o premieră internațională („Copii pierduți pe plajă”, de Alina Manolache – România, 2020) și 9 premiere naționale („Nu mă uita”, de Sun Hee Engelstoft – Danemarca, 2019; „Cursuri de iubire”, de Malgorzata Goliszewska și Kasia Mateja – Polonia, 2019; „Hai să vorbim despre adulter”, de Bára Jíchová Tyson – SUA-Cehia, 2019;


Foarte puțini oameni sunt în stare de așa ceva. Pentru Lady Gaga e ceva uzual (foto)

Teatrul Național din Timișoara începe stagiunea în aer liber


„Lumea văzută de Amazon”, de Adrien Pinon și Thomas Lafarge – Franța-Germania-India-Polonia-SUA, 2019; „În plasa prădătorilor sexuali”, de Vít Klusák, Barbora Chalupová – Cehia-Slovacia, 2020; „Autoportret”, de Katja Høgset, Margreth Olin și Espen Wallin– Norvegia, 2020; „Cântecele represiunii”, de Marianne Hougen-Moraga și Estephan Wagner – Danemarca, 2020; „Tatăl nostru”, de Andrei Dăscălescu – România, 2020; „iHuman”, de Tonje Hessen Schei – Norvegia, 2019).

Un film aflat în cursa pentru Oscar

„Acasă, My Home”, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, premiat la Sundance, Munchen, Salonic, Cracovia, Macedonia și aflat în cursa pentru o nominalizare la Premiile EFA, se vede la #AFF2020. Filmul este în cursa pentru o nominalizare la Oscar 2021, iar în 2018 a primit Premiul pentru cel mai bun proiect în cadrul DocumentaryTank at Astra Film Festival 2018.

Programul de proiecții este disponibil pe site-ul festivalului astrafilm.ro/program-2020/, iar biletele pot fi achiziționate online începând de astăzi, 28 august, pe site-ul festivalului astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ și pe eventbook.ro/festival/astra-film-festival.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre