După ce s-a depășit șocul la vederea scoicii Geoduck, lumea a fost curioasă să afle despre ea. Delicatesa-scârboșenie preparată la Chefi la cuțite costa peste 70.000 euro kilogramul. Concurentul a pregătit sashimi din Geoduck cu caviar alb și negru.
Scoica neobișnuită ca formă a fost adusă în emisiune de Alexander Oprea, care a venit în sezonul 13 Chefi la cuțite pentru a-i impresiona pe jurați cu o rețetă deosebită, preparată din scoică Geoduck. Concurentul a vorbit în detaliu despre vietatea pentru care a depus un efort foarte mare să o aducă în România. După ce că arată ciudat, scoica Geoduck trebuie să fie proaspătă pentru a-și menține gustul și textura. În plus, are un miros specific de mare atunci când este fiartă.
400 de euro kilogramul
Scoica Geoduck este considerată o delicatesă rară. Foarte puțini oameni ajung să o guste, pentru că este foarte scumpă. Exemplarul care a ajuns în platoul Chefi la cuțite a costat, conform concurentului, 400 de euro. Pe de altă parte, scoica cu pricina, care cântărește în medie 1,5 kilograme per exemplar, crește în puține locuri de pe planetă. Dacă vreți să o puteți comanda într-un restaurant, trebuie să știți că în România nu aveți nicio șansă. Cel mai mult e listată în restaurantele din Asia.
Alexander Oprea, concurentul din sezonul 13 Chefi la cuțite, a adus două scoici Geoduck pe platourile de filmare. El a povestit că și-a asumat riscul, având în vedere că, pentru a putea fi gătite, acestea trebuiau să fie încă în viață.
„Scoica conține foarte multă carne, are o greutate de 1.6 kilograme și a fost crescută de mică în apă foarte rece. Este o scoică ce se găsește mai rar, fiind foarte cunoscută în bucătăria asiatică. În țările asiatice, aceasta se bate. Dacă se întărește înseamnă că este încă proaspătă”, a spus concurentul care a subliniat pentru public faptul că scoicile prezentate au schimbat patru avioane pentru a ajunge în farfuriile juraților.
Delicatesa-scârboșenie preparată la Chefi la cuțite
Această scoică a fost crescută în Alaska, de acolo a plecat cu avionul spre Germania, am trimis-o mai departe la București, iar apoi am fost să o iau. Pentru a o găti trebuie să scoatem carnea din scoică și să o curățăm de organe, iar înainte de asta va fi fiartă. Nu este prea greu de gătit, însă nu poți face multe lucruri cu acest produs. (…) Se pot cumpăra din Alaska, Japonia, Statele Unite ale Americii. Ele se „plantează” în nisip și este destul de complicat să le ținem în viață fără să le dăm de mâncare. Este foarte complicat cu temperatura și transportul în cazul lor.
Este o delicatesă foarte scumpă. Poate să ajungă la 400 de euro bucata. Ideea este ca produsul să fie cât mai proaspăt. (…) Într-un restaurant poate costa aproape 100 de euro o porție cu scoica Geoduck și icre alb / negre”, a dezvăluit concurentul din sezonul 13 Chefi la cuțite.
În emisiune, Oprea a preparat sashimi (o delicatesă japoneză ce constă în carne foarte proaspătă, crudă, sau felii subțiri de pește) din carnea scoicii, cu caviar alb de Tulcea. Un kilogram din aceste icre albe speciale se vinde cu 70.000 de euro în Germania.
Sursa foto: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook