Ce spuneți dacă printre murăturile tradiționale ați încerca anul acesta și o rețetă minunată de ghimbir murat a japonezilor? Iarna va fi mai frumoasă…
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti un ghimbir murat care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g ghimbir proaspăt, 1 lingură cu sare grunjoasă, 600 ml oțet de mere (sau de orez), 200 g zahăr.
Mod de preparare
Curățați foarte bine ghimbirul, apoi tăiați în felii mai mari și mai subțiri. Puneți apoi puțină sare pe fiecare felie și lăsați timp de două ore. Ulterior, ștergeți fiecare felie cu prosopul de hârtie și puneți ghimbirul în borcanele care au fost sterilizate înainte. Se pune la fiert oțetul și zahărul separat, se toarnă apă fierbinte peste ghimbir, apoi se adaugă zahărul cu oțetul. Sterilizați bine borcanele, apoi se pune ghimbirul la rece. E posibil ca ghimbirul să capete culoarea roz, este un lucru normal.
Ce beneficii are ghimbirul asupra sănătății
Folosit încă din Antichitate, ghimbirul este unul dintre cele mai bune produse care luptă cu agenții patogeni, dar și răceala și gripa. De asemenea, ghimbirul are capacitatea de a alunga balonarea sau indigestia, stimulând enzimele, relaxează mușchii stomacului și accelerează foarte bine metabolismul.
Tot ghimbirul reușește să prevină infecțiile și este recomandat în boli gingivale precum gingivita sau paradontoza. Ghimbirul susține funcția cognitivă în procesul de îmbătrânire și energizează organismul, fiind chiar mai bun decât cafeaua. Extraordinar de bun pentru sistemul imunitar, ghimbirul ajută organismul să lupte cu virusuri și bacterii și contribuie la diminuarea riscului de infecție.
Alungă greața
O altă calitate cunoscută a ghimbirului este aceea că alungă greața, de aceea este folosit și de femeile însărcinate. Dar și de persoanele care au un nivel crescut al colesterolului și trigliceridelor. Potrivit unui studiu publica în Saudi Medical Journal, este de ajuns să administrați trei grame de ghimbir pe zi și veți rezolva problema colesterolului ridicat. Nu în ultimul rând, ghimbirul este vasodilatator și contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook