Rețetă anti-viroze: Plăcinte de ghimbir cu condimente de turtă dulce și glazură de arțar

Rețetă anti-viroze: Plăcinte de ghimbir cu condimente de turtă dulce și glazură de arțar
Aceste prăjiturele sunt o surpriză. Nu sunt nici pe departe clasicele turte dulci obișnuite, ci ceva mai mult.

Sunt senzaționale aceste plăcinte de ghimbir cu condimente de turtă dulce și glazură de arțar, lipite cu cremă mascarpone, pentru un gust cu adevărat desăvârșit. Încercați-le și veți vedea. În plus, ingredientele precum ghimbirul și siropul de arțar sunt renumite pentru efectele lor benefice asupra imunității.

Ingrediente pentru plăcinte de ghimbir cu condimente

– 2 și 1/2 căni de făină

– 200 g de unt (la temperatura camerei)

– 3/4 cană de lapte

– 1 ou

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 linguriță de praf de copt

– 1 cană de zahăr

– 1/2 linguriță de sare

– 1 lingură de cacao

– 1 lingură de scorțișoară

– 1/2 lingură de cardamom măcinat

– 1/3 linguriță de ghimbir măcinat

– 1/4 linguriță de cuișoare măcinate

– 1/4 linguriță de anason măcinat

Glazură – 500 g de mascarpone

– 5 linguri de sirop de arțar

– 1 lingură de extract de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Cerneți făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, pudra de cacao și condimentele într-un singur bol. Se bate bine. Într-un al doilea castron mare, crema de unt. Adăugați apoi zahărul și amestecați la foc mediu-mare până când devine ușor și pufos. Turnați laptele în castronul mediu, adăugați oul și bateți împreună.

Adăugați amestecul uscat și cel umed în amestecul de unt în trei reprize alternând în timp ce amestecați. Puneți aluatul la distanțe egale, folosind o lingură mică de înghețată, pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Umeziți-vă degetele cu apă și strângeți orice bucățică de aluat care iese în afara formei. Ideea e să aveți forme rotunde perfecte, care, ulterior, vor fi suprapuse.

Coaceți timp de aproximativ 10 – 12 minute. Apoi scoateți din cuptor și lăsați deoparte să se răcească. Glazura: Puneți mascarpone, siropul de arțar și extractul de vanilie într-un bol. Se amestecă bine.

Pentru asamblare: Întindeți glazura de mascarpone pe o plăcintă. Acoperiți-o cu cea de-a doua ca pe un sandviș și presați-o delicat. Aceste prăjiituri se păstrează cel mai binje în frigider.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre