Pâine de turtă dulce, o rețetă fantastică de sărbători

Pâine de turtă dulce, o rețetă fantastică de sărbători
Această pâine de turtă dulce este pufoasă și condimentată. Și este atât de ușor de făcut, încât devine un deliciu minunat de avut în casă pentru a te purta direct în atmosfera de sărbătoare.

Ingrediente pentru pâine de turtă dulce

Uscate: 3/4 cană de făină integrală de grâu

3/4 cană de făină de ovăz

3/4 cană de zahăr de nucă de cocos

1 linguriță de praf de copt

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

2 lingurițe de ghimbir măcinat

2 lingurițe de scorțișoară

1 linguriță de condimente

1/2 linguriță de nucșoară

1/4 linguriță de sare

Umede: 1 cană de lapte

1/4 cană ulei de nucă de cocos

1/4 cană de compot de mere

1/2 linguriță de vanilie

Topping:  2/3 cană de cremă de nucă de cocos (partea solidă care se formează în partea de sus a unei cutii de lapte de cocos atunci când este refrigerată)

1/4 zahăr pudră

1/4 linguriță de vanilie

opțional: fulgi de nucă de cocos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaby Dimova (@veggieworldrecipes)

Mod de preparare

Pentru a prepara pâine de turtă dulce începeți prin a combina toate ingredientele uscate într-un castron mare și amestecați-le bine. Apoi, într-un bol separat, combinați toate ingredientele umede. Adăugați ingredientele umede peste ingredientele uscate și combinați. Ungeți o tavă de pâine și turnați aluatul de turtă dulce în ea. Coaceți pâinea timp de 40 – 45 de minute la  175 de grade Celsius.

În timp ce se coace pâinea, creați glazura. Asigurați-vă că crema de nucă de cocos a fost refrigerată peste noapte înainte de a o folosi. Deschideți cutia de cremă de nucă de cocos și scoateți 2/3 cană doar din partea solidă care s-a format în partea de sus. Adăugați-o într-un bol. În acel bol adăugați și zahărul pudră și vanilia. Amestecați totul foarte bine.

După ce turta dulce s-a copt (și s-a răcit complet), glazurați-o cu glazura din cremă de cocos. Presărați deasupra câțiva fulgi de nucă de cocos pentru a o face și mai festivă. Depozitați pâinea de turtă dulce în frigider până la o săptămână. Nu o lăsați prea mult timp în afara frigiderului, altfel glazura se va topi.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre