Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine de turtă dulce, o rețetă fantastică de sărbători

Pâine de turtă dulce, o rețetă fantastică de sărbători
Această pâine de turtă dulce este pufoasă și condimentată. Și este atât de ușor de făcut, încât devine un deliciu minunat de avut în casă pentru a te purta direct în atmosfera de sărbătoare.

Ingrediente pentru pâine de turtă dulce

Uscate: 3/4 cană de făină integrală de grâu

3/4 cană de făină de ovăz

3/4 cană de zahăr de nucă de cocos

1 linguriță de praf de copt

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

2 lingurițe de ghimbir măcinat

2 lingurițe de scorțișoară

1 linguriță de condimente

1/2 linguriță de nucșoară

1/4 linguriță de sare

Umede: 1 cană de lapte

1/4 cană ulei de nucă de cocos

1/4 cană de compot de mere

1/2 linguriță de vanilie

Topping:  2/3 cană de cremă de nucă de cocos (partea solidă care se formează în partea de sus a unei cutii de lapte de cocos atunci când este refrigerată)

1/4 zahăr pudră

1/4 linguriță de vanilie

opțional: fulgi de nucă de cocos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaby Dimova (@veggieworldrecipes)

Mod de preparare

Pentru a prepara pâine de turtă dulce începeți prin a combina toate ingredientele uscate într-un castron mare și amestecați-le bine. Apoi, într-un bol separat, combinați toate ingredientele umede. Adăugați ingredientele umede peste ingredientele uscate și combinați. Ungeți o tavă de pâine și turnați aluatul de turtă dulce în ea. Coaceți pâinea timp de 40 – 45 de minute la  175 de grade Celsius.

În timp ce se coace pâinea, creați glazura. Asigurați-vă că crema de nucă de cocos a fost refrigerată peste noapte înainte de a o folosi. Deschideți cutia de cremă de nucă de cocos și scoateți 2/3 cană doar din partea solidă care s-a format în partea de sus. Adăugați-o într-un bol. În acel bol adăugați și zahărul pudră și vanilia. Amestecați totul foarte bine.

După ce turta dulce s-a copt (și s-a răcit complet), glazurați-o cu glazura din cremă de cocos. Presărați deasupra câțiva fulgi de nucă de cocos pentru a o face și mai festivă. Depozitați pâinea de turtă dulce în frigider până la o săptămână. Nu o lăsați prea mult timp în afara frigiderului, altfel glazura se va topi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre