Pâine de turtă dulce, o rețetă fantastică de sărbători

Uscate: 3/4 cană de făină integrală de grâu
3/4 cană de făină de ovăz
3/4 cană de zahăr de nucă de cocos
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 lingurițe de ghimbir măcinat
2 lingurițe de scorțișoară
1 linguriță de condimente
1/2 linguriță de nucșoară
1/4 linguriță de sare
Umede: 1 cană de lapte
1/4 cană ulei de nucă de cocos
1/4 cană de compot de mere
1/2 linguriță de vanilie
Topping: 2/3 cană de cremă de nucă de cocos (partea solidă care se formează în partea de sus a unei cutii de lapte de cocos atunci când este refrigerată)
1/4 zahăr pudră
1/4 linguriță de vanilie
opțional: fulgi de nucă de cocos
View this post on Instagram
Pentru a prepara pâine de turtă dulce începeți prin a combina toate ingredientele uscate într-un castron mare și amestecați-le bine. Apoi, într-un bol separat, combinați toate ingredientele umede. Adăugați ingredientele umede peste ingredientele uscate și combinați. Ungeți o tavă de pâine și turnați aluatul de turtă dulce în ea. Coaceți pâinea timp de 40 – 45 de minute la 175 de grade Celsius.
În timp ce se coace pâinea, creați glazura. Asigurați-vă că crema de nucă de cocos a fost refrigerată peste noapte înainte de a o folosi. Deschideți cutia de cremă de nucă de cocos și scoateți 2/3 cană doar din partea solidă care s-a format în partea de sus. Adăugați-o într-un bol. În acel bol adăugați și zahărul pudră și vanilia. Amestecați totul foarte bine.
După ce turta dulce s-a copt (și s-a răcit complet), glazurați-o cu glazura din cremă de cocos. Presărați deasupra câțiva fulgi de nucă de cocos pentru a o face și mai festivă. Depozitați pâinea de turtă dulce în frigider până la o săptămână. Nu o lăsați prea mult timp în afara frigiderului, altfel glazura se va topi.
Sursa: Instagram